BTA: Viena darbinieka saslimšanas gadījums uzņēmumiem izmaksā teju 300 eiro

Gadalaikiem mainoties, cilvēkiem, izvēloties laikapstākļiem neatbilstošu apģērbu, saaukstēšanās ir neizbēgama. Taču gadalaiku maiņa par sevi atgādina ne tikai ar sāpošu kaklu un iesnām, bet arī ar nopietnākiem saslimšanas gadījumiem – plaušu karsoni vai gripu. AAS “BTA Baltic Insurance Company” (turpmāk BTA) uzsver, ka darbinieku saslimšana gripas uzliesmojuma laikā būtiski ietekmē uzņēmumu darbību un dārgi izmaksā kā darba devējiem, tā pašiem darbiniekiem. Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) apkopotie dati liecina, ka 2017.- 2018. gada gripas sezonā, saslimstības dēļ, darba devēji zaudējuši 1,5 milj. darba dienu un, lai arī faktiskie zaudējumi ir daudz lielāki, ekonomiskie zaudējumi pārsniedza 50.5 milj. eiro.

BTA aprēķini liecina, ka vidēji viena cilvēka ārstēšanās izdevumu segšana un darbinieka aizvietošana, darba devējam izmaksā 290 eiro. Vairums cilvēku lielu naudu tērē zāļu iegādei, kas saslimšanas laikā ir no 20 līdz 70 eiro. Taču nopietnākos saslimšanas gadījumos vislielākās izmaksas ir tieši Slim**cu pakalpojumu un speciālistu apmeklējumu izmaksu segšanai paredzētās summas, kas var sasniegt līdz pat 250 eiro.

SKPC apkopotie dati liecina, ka 2017.- 2018. gada gripas izplatība sākās ievērojami vēlāk nekā citas sezonas. Visvairāk ar gripu saslimušo skaits vērojams vecuma grupā no 14 līdz 65 gadiem, taču kopējais reģistrēto gadījumu skaits sasniedz 110 789 tūkstošus, kas ir par 4138 gadījumiem vairāk nekā pērn. Ambulatorajā Vese***as aprūpē tas valstij izmaksāja 4 milj. eiro, un Slim**cām – vēl aptuveni 3 milj. eiro.

SPKC informē, ka pirmās gripas pazīmes parādās pēkšņi, līdz pat 48 stundu laikā pēc inficēšanās ar gripas vīrusu. Galvenās pazīmes ir sauss klepus, galvassāpes, paaugstināta temperatūra, “kaulu lauzšanas sajūta”, drudzis. SPKC iesaka, it īpaši bērniem, pirms un gripas epidēmijas laikā, veikt profiliktiskos pasākumus – vienmēr rūpīgi nomazgāt rokas, izvēlēties laikapstākļiem atbilstošu apģērbu, vēdināt telpas un pēc iespējas retāk uzturēties vietās, kur atrodas daudz cilvēku.

AAS “BTA Baltic Insurance Company” Baltijas apdrošināšanas risku parakstīšanas departamenta direktors Ivo Danče uzsver, ka pēdējo gadu laikā darba devēji ir kļuvuši daudz atbildīgāki un rūpīgāk izvērtē nepieciešamību pēc Vese***as apdrošināšanas polisēm. “Darba devēji, klāt standarta seguma apdrošināšanas polisēm, nereti izvēlas iegādāties iespēju, kas ļauj darbiniekam kompensēt arī darba nespējas dienas nopietnākas saslimšanas gadījumā. Vese***as apdrošināšanas polise ļauj darbiniekiem justies nodrošinātiem un finansiāli nesāpīgāk pārciest gan gripas uzliesmojumu, gan vienkāršu saaukstēšanos. Turklāt visās BTA standarta seguma apdrošināšanas polisēs ir iekļauta bezmaksas vakcinācija pret gripu un ērču encefalītu. Izvēloties BTA Vese***as apdrošināšanas polisi, darba devējs pats var izvēlēties, kādus pakalpojumus tajā iekļaut, kā arī noteikt limitu, kādā apmērā izmantot polisē iekļautos pakalpojumus,” saka I. Danče.

Par BTA

Apdrošināšanas akciju sabiedrība „BTA Baltic Insurance Company” ir viena no vadošajām apdrošināšanas sabiedrībām Baltijā, kas piedāvā plašāko nedzīvības apdrošināšanas pakalpojumu klāstu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. BTA Baltijā nodarbina vairāk kā 1 000 darbiniekus. BTA lielākais akcionārs ir „Vienna Insurance Group AG” ar 200 gadu ilgu pieredzi apdrošināšanas nozarē. Šajā grupā ietilpst vairāk nekā 50 apdrošināšanas sabiedrības 25 valstīs, un tajā strādā vairāk nekā 25 000 darbinieku. „Vienna Insurance Group AG” ir izteikts līderis pārstāvētajos tirgos Eiropā ar augstu finansiālās stabilitātes novērtējumu — „Standard & Poor’s” A+ (stable outlook) —, kura akcijas tiek kotētas Vīnes un Prāgas biržā

Leave a Comment