Burvīgi gardie lietuviešu cepelīni

Nesen uzgāju lietuviešu ēdienu, kas man ļoti atgādināja kartupeļu pildītas bumbas. Sākotnējā formā šo ēdienu gatavo nevis no kartupeļiem, bet gan no gaļas.

Un Lietuvas kartupeļu audzētāji to sauc par cepelīniem. Tos var gatavot dažādos veidos. Šodien es padalīšos ar vienu no vienkāršākajiem veidiem, kā pagatavot šo gardo ēdienu.

Lietuviešu ēdiens

Klasiskos cepelīnus gatavo no nevārītu un vārītu kartupeļu maisījuma. Mēs piedāvājam nedaudz vienkāršotu šī ēdiena versiju.

Šajā receptē kartupeļi ir pilnībā jāizvāra. Un pildījumu liek iekšā nevis jēlu, bet gatavu. Kas no tā sanāks, lasiet tālāk rakstā.

Sastāvdaļas

1 kg kartupeļu

2 olas

400 g maltās gaļas pēc izvēles

1 saišķis dilles

1 sīpols

400 g kviešu miltu

0,5 tējk. sāls

augu eļļa cepšanai

Lasi vēl: Sulīgās, pūkainās un tik garšīgās kotletes ar kabaci

Sagatavošana

1.Vispirms nomizojiet kartupeļus un vāriet, līdz tie ir mīksti. Neaizmirstiet vispirms sālīt ūdeni. Gatavos kartupeļus samīca, pievieno olas un samaisa.

Pēc tam sasmalciniet dilles un pievienojiet kartupeļiem garšaugus.


2.Maisījumam pakāpeniski pievieno miltus, pēc katras pievienošanas mīklu maisot. Jums var būt nepieciešams vairāk vai mazāk miltu.

Koncentrējieties uz savas mīklas stāvokli. Tam jābūt tādam, lai no tā varētu viegli izveidot cepelīnus.

3.No gatavās mīklas veido desu. Sagrieziet to vienādos gabalos. Grieziet tādu izmēru, lai iegūtie cepelīni būtu uz pusi mazāki par jūsu plaukstu. Bet tā ir gaumes lieta: vieniem patīk nedaudz lielāks formāts, citiem, gluži pretēji, mazāks.

4.Nomizo un sasmalcina sīpolu. Pannā uzkarsē augu eļļu un apcep sīpolus līdz zeltainam. Tad pievienojiet tai malto gaļu un apcepiet, līdz tā ir gatava.


5.Pagatavojiet plakanas kūkas no kartupeļu sagatavēm. Katram pa vidu liek nedaudz gaļas pildījuma un pilda mīklu tā, it kā tas būtu klimpa. Pēc tam veidojiet no tiem pīrādziņus. Tie ir cepelīni.

6.Katliņā uzvāra ūdeni un ievieto cepelīnus. Pagatavojiet tos pāris minūtes, kad tie uzpeld virspusē. Pasniedziet ēdienu ar paštaisītu skābo krējumu un ceptu speķi. Labu apetīti!

Lietuviešu ēdiens: padoms

Ja vēlaties, lai ēdiens būtu patiesi garšīgs, izmantojiet labas kartupeļu šķirnes. Kartupeļi, kas ilgstoši stāvējuši pagrabā, visticamāk, šajā gadījumā nederēs.

Lasi vēl: Sātīga soļanka aukstajām rudens dienām

Mēģiniet eksperimentēt ar cepelīnu pildījumu. Tā var būt ne tikai gaļa, bet arī sēnes vai biezpiens ar zaļumiem.

Ja gatavojat ēdienu pēc kādas no mūsu receptēm, noteikti dalieties savos iespaidos komentāros. Labu apetīti!

Leave a Comment