Cēzara salāti ar jaunu recepti, bez siera

Cēzara salātus var pagatavot daudzos veidos. Mūsu receptē nav siera, bet, neskatoties uz to, salāti, pateicoties mērcei, ir ļoti garšīgi

Šādi Cēzara salāti jums noteikti patiks! Tie ir vieni no populārākajiem un visbiežāk pasniegtajiem salātiem pasaulē. Lai gan daudzi domā, ka tie saistīti ar romiešu imperatoru Jūliju Cēzaru, patiesībā tiem nav ar viņu nekādas saistības. Salāti savu nosaukumu ieguvuši no itāļu izcelsmes pavāra Cēzara Kardini (Caesar Cardini), kurš tos izveidoja 20. gadsimta 20. gados.

Pats svarīgākais bija mērce, kas piešķīra salātiem unikālo garšu. Sākotnēji salāti tika pasniegti kā vienkāršs ēdiens, kur romiešu salātu lapas tika sakārtotas veselas un ēdamas ar rokām. Šīs receptes precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Pagatavošana:

Sagatavojiet grauzdiņus. Baltmaizi sagriež vienādos kubiņos. Pannā uzkarsē 1,5-2 ēdamkarotes augu eļļas, ievieto maizi, pārkaisa ar garšvielām pēc garšas. Cep, līdz maize iegūst jauku zeltainu krāsu. Tūlīt pārliek citā traukā.

Pagatavosim mērci. Bļodā liekam sinepes, 3 ēdamkarotes skāba krējuma, pievienojam ½ tējkarotes sāls un 2 ēdamkarotes medus. Ielej 5 ēdamkarotes augu eļļas un 2 ēdamkarotes citrona sulas. Rūpīgi samaisa. Salātu mērce ir gatava.

Filē fileju sagriež gareniski 3-4 gabalos. Cepšanas paplāti pārklāj ar pergamenta papīru, liek vistas gaļu, sāli, piparus, pārkaisa ar papriku. Apsmērē ar augu eļļu. Cep apmēram 25 minūtes 180 ℃ temperatūrā. Ļauj atdzist un sagriež lielos gabalos.

Olas un tomātus sagriež 2 gabalos. Salātus saplēsiet lapās un saplēsiet ar rokām. Tagad vajag salikt salātus.

Lasi vēl: Ļoti viegli franču salāti “Madam”, kas ir aromātiski un svaigi

Sastāvdaļas:

Vistas fileja – 300 g
maize – 7 šķēles
paipalu olas – 7 gab.
7 ķiršu tomāti
Ledus salāti (Pekinas kāposti) – ½
skābais krējums – 3 ēd.k.
citronu sula – 2 ēd.k.
medus – 1 tējk.
sinepes – 1 tējkarote
olīveļļa (jebkura augu eļļa) – 7-8 ēd.k
saldā paprika – 1 tējkarote
garšvielas no garšaugu maisījuma
sāls, melnie pipari pēc garšas

Salātu lapas, vistas gaļas gabaliņus, tomātus, olas un grauzdiņus izklājiet uz šķīvja. Pārlaista ar mērci. Lai labi garšo!

Leave a Comment