Baltās šokolādes piparmētru franču makarūni

Šie franču makaroni ir lielisks brīvdienu kārums. Tie izskatās kā zvaigžņotas piparmētras ar sarkanbaltsarkano čaumalu, kas iespiests baltās šokolādes piparmētru pildījumā.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Pildījumam:
1/2 glāzes krējuma
1 1/2 glāzes baltās šokolādes skaidiņu
1 līdz 2 pilieni piparmētru ekstrakta

Makaroniem:
1 1/4 glāzes (100 g) blanšētu mandeļu miltu
3/4 glāzes (80 g) pūdercukura
Destilēts baltais etiķis bļodas tīrīšanai
2 vai 3 (80 g) lieli olu baltumi istabas temperatūrā
1/4 tējkarotes vīnskābes krējuma
1/3 glāzes (80 g) cukura
Sarkana pārtikas krāsviela

1.pagatavošanas solis:

Nelielā katliņā uz vidēji augstas uguns pievienojiet krējumu. Tiklīdz tas sāk viegli vārīties, noņemiet no uguns. Tam vajadzētu aizņemt apmēram 5 minūtes.

2.pagatavošanas solis:

Vidēji karstumizturīgā traukā ieberiet šokolādes skaidiņas. Uz šokolādes uzmanīgi uzlejiet karsto krējumu un ļaujiet tam nostāvēties 1 minūti. Samaisiet līdz pilnīgai sajaukšanai un gludai masai.

3.pagatavošanas solis:

Pievienojiet piparmētru ekstraktu un samaisiet. Atstājiet istabas temperatūrā, kamēr pagatavojiet makaronu cepumus. Ievietojiet maisījumu ledusskapī.

4.pagatavošanas solis:

Lielajā bļodā ar sietu vai smalku sietiņu pievienojiet miltus un pūdercukuru.

5.pagatavošanas solis:

Samitriniet papīra dvieli ar nedaudz destilēta baltā etiķa un noslaukiet maisīšanas trauka iekšpusi. Var izmantot arī stikla vai metāla bļodu!

Ievietojiet olu baltumus maisīšanas traukā un, izmantojot statīvu mikseri vai rokas mikseri, ar vidēji mazu ātrumu 3 minūtes putojiet, līdz olu baltumi ir putojoši, bet vēl nav ieguvuši formu.

Vislabāk ir izmantot mikseri ar trešo ātrumu. To var izdarīt arī ar elektrisko rokas mikseri, kas ieslēgts vidējā režīmā, taču tas prasīs nedaudz vairāk laika.

6.pagatavošanas solis:

Vispirms pievienojiet vīnakmens krēmu un turpiniet putot 3 minūtes.

Tad, maisītājam darbojoties, lēnām, pa 1 ēdamkarotei, ieberiet cukuru. Kad viss cukurs ir pievienots, palieliniet ātrumu līdz vidējam un turpiniet maisīt apmēram 5 minūtes. Olu baltumi būs palielinājuši savu tilpumu, kļuvuši balti un izskatīsies biezi.

7.pagatavošanas solis:

Pārtrauciet visu maisījumu jaukt kopā, noņemiet blendera lāpstiņas no olu baltumiem. Būtu jāveido stingra bezē pīķa virsotne, kas nedaudz saliecas pašā galotnē, bet tai nevajadzētu noslīdēt no blendera lāpstiņām.

Ja pīķis savelkas vai nokrīt, tad turpiniet putukrāsas putošanu apmēram 1 līdz 2 minūtes. Ja bezē sāk izskatīties raupja vai sarecējusi.

8.pagatavošanas solis:

Pievienojiet trešdaļu sauso sastāvdaļu bezē. Ar gumijas lāpstiņu viegli salociet tās kopā. Atkārtojiet ar atlikušajām sausajām sastāvdaļām, pa vienai trešdaļai, līdz tās pilnībā apvienojas.

9.pagatavošanas solis:

Ar gumijas lāpstiņu noskrāpējiet mīklu pret un ap bļodas malām, lai no mīklas izspiestu gaisu. Veiciet to 5 vai 6 reizes.

Ir svarīgi no mīklas izspiest daļu gaisa, jo pārāk daudz gaisa izraisīs čaumalu plaisāšanu cepšanas laikā.

10.pagatavošanas solis:

Ar gumijas lāpstiņu uzberiet daļu mīklas un pārkaisiet to pār mīklu bļodā. Tai vajadzētu plūst kā medum. Ar to uz mīklas uzzīmējiet 8 figūru. Pēc 10 līdz 20 sekundēm 8 figūrai jāsāk iegrimt atpakaļ mīklā, bet tā nedrīkst pazust.

11.pagatavošanas solis:

Pagrieziet divas lielas cepamās loksnes otrādi un cepamās loksnes apakšējo daļu (kas tagad ir augšējā daļa!) izklājiet ar silikona cepamo paklāju vai pergamenta papīru. Atlieciet visu malā.

Uzlieciet 12 līdz 18 cm mīklas maisiņu ar mazu apaļu uzgalīti.

Ievietojiet konditorejas maisiņu augstā glāzītē tā, lai konditorejas uzgalis pieskartos glāzes apakšai. Pārpalikušo maisiņu pārvilciet pāri krūzes malai.

Ar nelielu mīklas otiņu uz uzgaļa uzsmērējiet mazliet sarkanas pārtikas krāsvielas un ar otiņu izsmērējiet 3 sarkanas svītras gar maisiņa iekšpusi no apakšas (tur, kur ir mīklas uzgalis) līdz pat maisiņa atvēruma augšai.

Lasi vēl: Pagatavo pats – pekanriekstu bezē cepumus, kuri ir kūstoši un ļoti gardi

12.pagatavošanas solis:

Uz sagatavotajām cepamajām loksnēm izlieciet 1 līdz 1,5 cm apļus cepumus ar attālumu 2 cm viens no otra. Lai iegūtu vienmērīga izmēra un ideāli apaļus cepumus, mīklas uzgalim jābūt vērstam tieši uz leju, nevis leņķī.

Ja veidojas smaili gali, tos viegli izlīdziniet ar lāpstiņu vai mazas karotītes aizmugurējo daļu. Iegūsiet 30 līdz 32 apļus cepumus, no kuriem iznāks 15 vai 16 makaroni.

13.pagatavošanas solis:

Stingri satveriet cepšanas loksnes malas un spēcīgi piesitiet to pie letes. Nelieli gaisa burbulīši var pacelties cepumu virspusē un uzsprāgt. Ja vēlaties, varat izmantot zobu bakstāmo aso galu, lai tos uzspridzinātu.

14.pagatavošanas solis:

Ļaujiet cepumiem atpūsties 30 līdz 40 minūtes. Ja jūsu mājās ir mitrs gaiss, tas var aizņemt līdz pat 1 stundai. Cepumi ir gatavi cepšanai, kad tie izskatās matēti un to virsu var aptaustīt, nepielipinot pie pirksta un neatstājot pēdas.

15.pagatavošanas solis:

Novietojiet cepeškrāsns pannu cepeškrāsns centrā. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 300° grādiem.

Cepiet cepumus 13 minūtes. Kad taimeris izslēgsies, uzmanīgi atveriet cepeškrāsns durvis un viegli pieskarieties cepumu augšdaļai.

16.pagatavošanas solis:

Novietojiet cepšanas loksni uz stiepļu dzesēšanas režģa. Ļaujiet cepumiem pilnībā atdzist. Nemēģiniet tos pacelt, izmantojot lāpstiņu vai citu rīku, īpaši, ja tie lipīgi.

Kad cepumi ir pilnībā atdzisuši, ar rokām lēnām un uzmanīgi noņemiet cepšanas paklājiņu vai pergamenta papīru no cepumiem. Ja cepumi ir pilnībā atdzisuši, cepumiem vajadzētu viegli atdalīties.

17.pagatavošanas solis:

Sakombinējiet līdzīga izmēra cepumus pa pāriem un novietojiet tās uz letes. Katrs pāris tiks piepildīts ar baltās šokolādes glazūru.

18.pagatavošanas solis:

Ielieciet nedaudz mazāk nekā ēdamkarotes lieluma glāzi maisījuma uz vienas no pāru čaumalām. Salieciet pāri kopā. Atkārtojiet ar visiem pārējiem makaroniem.

19.pagatavošanas solis:

Pārvietojiet makaronus hermētiskā traukā un ievietojiet ledusskapī uz nakti, vismaz 12 stundas, lai tie mīkstinātos un iegūtu vislabāko tekstūru.

 

Leave a Comment