Citroni palīgā!

Šie citrusaugļi ir noderīgi ne tikai gastronomijā.

Tīra ādu

Tā kā citroni ir bagāti ar vitamīniem un uzturvielām, tiem ir lieliskas attīrošas īpašības. Citronu sula palīdz tīrīt ādu, tikt galā ar melniem punktiem un izsitumiem. Jūs varat vienkārši sadalīt citronu divās pusēs un viegli paberzt seju, un pēc 5 minūtēm noskalot ar aukstu ūdeni.

Lasīt arī: Zinātnieki ir nosaukuši dzērienu, kas “nogalina” cilvēka atmiņu

Izlīdzina sejas krāsu

Citronu sulu samazina rētas un zīmes pēc pinnēm, pateicoties tīrīšanas īpašībām un ēteriskajām eļļām, kas iekļust ādā un nomierina to un veicina ātru sadzīšanu. Citronu sula jāuzklāj uz vates plāksnītes, noslaukiet seju un pēc tam noskalojiet ar vēsu ūdeni.

Balina nagus

Labākais nagu aizsardzības līdzeklis ir maisījums no trim ēdamkarotēm olīveļļas un vienas ēdamkarotes citronu sulas. Citronskābe atjauno tīru krāsu un olīveļļa pilnīgi mitrina.

Mīkstina sausus elkoņus

Citronus izmanto gan sejas mīkstai eksfoliācijai, gan arī elkoņu sausai ādai. Citronu sulu sajauc ar cepamo sodu līdz pastas konsistenci, uzklājot uz elkoņiem ar masāžas kustībām. Sausās un mirušās ādas šūnas viegli noņem. Noskalo ar citronu sulu un samitrina ar olīveļļu.

Lasīt arī: Zinātnieki: internets paaugstina cilvēku viedokli par viņu pašu intelektuālo līmeni

Cīņa pret blaugznām

Ūdens kokteilis no ingvera saknes, citronu sulas un olīveļļas palīdzēs palēnināt galvas ādas šūnu atjaunošanos un samazināt blaugznu daudzumu. Pirms matu mazgāšanas ar šampūnu, uzklājiet maisījumu uz galvas ādas un ļaujiet nožūt.

Izlīdzina mākslīgo iedegumu

Aukstā sezonā daudzas meitenes ādai cenšas piedot veselīgu nokrāsu ar auto iedegumu. Ja tonis izrādījās neparasti oranžs vai izpaudies nevienmērīgi, situāciju varat glābt ar citronu. Vienkārši paberzējiet vietu, uz kuras iedegums nevienmērīgs ar citrona pusīti, līdz krāsa ir pilnīgi izlīdzināta.

 

Avots: elle.ua

Gunta Graudiņa

Leave a Comment