Zinātnieki ir nosaukuši dzērienu, kas “nogalina” cilvēka atmiņu

Gāzētu dzērienu ļaunprātīga izmantošana var izraisīt atmiņas problēmas un samazināt smadzeņu apjomu.

Cilvēki, kas katru dienu lieto gāzēto ūdeni uzturā, trīsreiz vairāk cieš no insulta un demences, nekā tie, kuri to vispār nelieto. Pētījumā piedalījās apmēram 4300 cilvēku vecumā no 45 gadiem, kurus aptaujāja trīs reizes septiņu gadu laikā, apkopojot datus par patērētā gāzētā ūdens daudzumu un insulta gadījumiem un demences attīstību.

Lasīt arī: Zīlēšana pēc pulkstens: ko par nākotni var pastāstīt spoguļattēla skaitļi

Cits pētījums, ko veic tie paši zinātnieki, liecina par smadzeņu apjoma samazināšanos tiem, kas dzer diētisko sodu vismaz reizi dienā. Tajā pašā pētījumā ir atzīmēts, ka saldu dzērienu, gan sodas, gan augļu sulas patēriņš, arī samazina smadzeņu apjomu un pasliktina atmiņu. Šeit tika izdarīti secinājumi, pamatojoties uz apsekojumu, kurā piedalījās 4000 cilvēki par patērētajiem dzērieniem un skenējot viņu smadzenes.

Tiek atzīmēts, ka iemesli, kāpēc diētas dzērieni negatīvi ietekmē smadzenes, vēl nav skaidri, bet pētnieki to saista ar As**srites pasliktināšanos. Tāpēc mēģinājumi samazināt kaloriju daudzumu, ko patērē ar dzērieniem kopā ar mākslīgo saldinātāju, tomēr negatīvi ietekmē veselību. Tā vietā pētnieki iesaka dzert parasto ūdeni.

Lasīt arī: Trīs metodes, lai piesaistītu mīlestību

Starp citu, saskaņā ar Exeter universitātes zinātnieku eksperimentu rezultātiem, cilvēki, kas pēc mācībām lieto nedaudz alkohola, atceras labāk nekā tie, kas vispār nemācīja.

Avots: fakty.ictv.ua

Gunta Graudiņa

Leave a Comment