Co**d-19 turpinot izplatīties Ķīnā, arvien vairāk cilvēku kļūst neapmierināti ar ieviestajiem ierobežojumiem.

Co**d-19 Pand***ja plosās visā Ķīnā, un katru dienu tiek ziņots par jaunām infekcijām. Pieaugošais inficēšanās līmenis izdara spiedienu uz valsts vadību, lai izdarītu izvēli starp vīrusa izplatības turpināšanu vai atgriešanos pie stingrākiem Co**d “nulles politikas” ierobežojumiem, lai apturētu uzliesmojumu un glābtu ekonomiku. Iedzīvotāji kļūst arvien neapmierinātāki.

Ķīna ziņoja par jaunu infekciju pieaugumu ar vairāk nekā 31 000 gadījumiem pēdējo 24 stundu laikā. Tā iezīmē satraucošu tendenci, valstij cīnoties, lai ierobežotu vīrusu. Šis jaunais infekciju rekords pārsniedz aprīļa vidū reģistrēto skaitu, kas bija mazāks par 29 000. Toreiz valsts finanšu centru – Šanhaju – piemeklēja nedēļu ilga karantīna, kuras laikā iedzīvotājiem bija grūti piekļūt pārtikai un medicīnas pakalpojumiem. Tiek uzskatīts, ka uzliesmojumu izraisīja zemais vakcinācijas līmenis un Ķīnas vakcīnu zemā efektivitāte. Ne tikai tas, bet arī šis.

Jaunais slimību vilnis nāk, Ķīnas valdībai sākot atvieglot savu stingro “nulles Co**d” politiku. Nulles politikai ir bijusi nepārprotama ietekme uz dzīvību glābšanu, taču tai ir arī negatīva ietekme uz Ķīnas ekonomiku un cilvēku ikdienas dzīvi. Jaunā politika nosaka, ka iestādēm jābūt precīzākām savos ierobežojumos, lai izvairītos no liela mēroga karantīnām un pārbaudēm, kas var kaitēt ekonomikai un iedzīvotājiem. Ir samazināts karantīnā pavadītais laiks, ļaujot atsevišķos gadījumos no tā izvairīties pavisam. Tomēr, pieaugot Co**d-19 gadījumu skaitam, vairākas pilsētas ir spiestas atsākt cilvēku masveida pārbaudes un būvēt arī pagaidu Slim**cas. Valdība neiestājas pret Co**d izplatību. Valdības lēmums atvieglot pasākumus pirms desmit dienām nav jāuzskata par toleranci pret vīrusa izplatību. Dzīvojamo ēku bloķēšana Pekinā kļūst arvien izplatītāka, kā rezultātā tiek ieviesti arvien vairāk ierobežojumu. Mēs redzam pazīmes, ka valdība joprojām ir apņēmusies kontrolēt infekcijas līmeni Pekinā un citās lielākajās pilsētās, piemēram, Guandžou un Čuncjinā.

Tādu lielo pilsētu kā Pekina, Guandžou un Čuncjina rosība ir apstājusies Co**d-19 izplatības dēļ sabiedriskās vietās. Pilsēta pamazām apstājas, jo arvien vairāk uzņēmumu ir spiesti slēgt durvis. Vairāku dzīvojamo kompleksu, biroju ēku, veikalu un izklaides vietu slēgšana ir izraisījusi lielu neapmierinātību Pekinas iedzīvotāju vidū. Valdībai kļūstot nomācošākai, cilvēku neapmierinātība pieaug. Mazuļa Nā*e pagājušajā nedēļā Co**d ierobežojumu dēļ ārsta spējām viņam laikus palīdzēt izraisīja milzīgu sašutumu. Cilvēks, kurš zaudējis savu tēvu, arī vēlas iegūt taisnību. Es nekad nevēlos, lai kaut kas tāds atkal notiktu, neatkarīgi no tā, vai tas notiek Ķīnā vai jebkur citur pasaulē. Karantīna un ātrās palīdzības brigāžu trūkums noveda pie mana tēva Nā*es. Šonedēļ Ķīnas pilsētā Džendžou iPhone rūpnīcā izcēlušies protesti, pievēršot uzmanību no visas pasaules.

Rūpnīcas strādnieki protestēja pret stingriem ierobežojumiem. Notika sadursmes starp demonstrantiem un drošības darbiniekiem. Džendžou pilsēta lielākoties būs slēgta piecas dienas, sākot no piektdienas. Iedzīvotājiem paaugstināta riska zonās ieteicams palikt mājās, bet pārējiem – pamest savas mājas tikai tad, kad tas ir absolūti nepieciešams. Taivānas tehnoloģiju uzņēmumam Foxconn pieder rūpnīca un tā ražo tālruņus Apple. Sociālajos tīklos ievietotajos video redzami policisti aizsargtērpos spārdam un sitam protestētājus ar nūjām un metāla stieņiem. Strādnieki pārmaiņus iznīcināja žogus, meta policistus ar pudelēm un taranēja Pol***jas automašīnas. Tiek ziņots, ka rūpnīcā pieņemtie jaunie strādnieki rīkoja protestu. Daži strādnieki pameta rūpnīcu, un viņi tika nolīgti viņu vietā. Co**d izplatības dēļ rūpnīcā pagājušajā mēnesī tika noteikta karantīna, taču daļai darbinieku izdevās aizbēgt. Jaunie darbinieki protestēja, jo uzskatīja, ka uzņēmums nepilda savus solījumus par dāsnu atalgojumu, kā arī viņu bažas par dzīves apstākļiem Co**d Pand***jas laikā. Īpašumā dzīvo šīs rūpnīcas darbinieki.

Leave a Comment