Nobriedušās sievietes godīgi pastāstīja, kāpēc viņas ir laimīgas būt vienas, ir daudz plusu

Sabiedrībā valda uzskats, ka būt vienam ir slikti un skumji. Mums patīk žēlot sievietes, kuras nav precējušās vai ir jau šķīrušās. Kādu iemeslu dēļ tas tiek uzskatīts par sliktāko scenāriju. Bet vai tiešām tā ir? Daudzi cilvēki domā savādāk. Izrādās, ka būr vienam ir nepārprotami daudz priekšrocību, par kurām mēs šodien pastāstīsim.

Mēs atradām trīs cilvēkus, kuri ilgu laiku ir bez attiecībām. Katrs no viņiem pastāstīja, kāpēc viņi nevēlējās tās sākt. Viņiem patīk vientulība, un viņi tajā atrada savus plusus. Tie visi ir dažādi cilvēki, ar dažādu pieredzi un apstākļiem. Bet viņi visi nonāca pie līdzīgiem secinājumiem.

Jana, 27 gadi

Kad man bija 18, es ļoti uztraucos par to, ka man nav puiša. Man bija neērti, ka visas jau bija uzsākušas attiecības, bet man nebija neviena. Tad es pat nedomāju, vai es vispār vēlos attiecības. Tomēr visiem spēkiem gatavojās kādu iepazīt. 20 gadu vecumā man bija draugs. Bet es nevaru teikt, ka tas padarīja manu dzīvi labāku. Es pavadīju pārāk daudz laika, lai kaut ko pierādītu cilvēkam, kurš mani nemaz nesaprata. Bet es varēju teikt, ka esmu attiecībās.

Pārpratumu un pastāvīgu strīdu dēļ mēs izšķīrāmies. Tikai tad es sapratu, ka man ir daudz ērtāk vienatnē. Neviens neskatās, kad es atgriezīšos mājās. Neviens, attiecīgi, man par to nepārmet. Turklāt es varēju koncentrēties uz sevi. Pēdējo 6 gadu laikā esmu ieguvis izglītību, kurai agrāk nebija spēka un laika.

Tagad man ir labs darbs, kas man sagādā lielu prieku. Man tas viss ir, jo es pārstāju tērēt enerģiju, lai kādu iepriecinātu. Tagad man nav jāpilda neviena iegribas, man nav jāmeklē kompromisi. Es jūtos ērti, visu savu laiku veltot sev.

Anna, 58 gadi

Visu mūžu esmu dzīvojis saskaņā ar man uzspiestajiem noteikumiem. Bija jāmācās, jāprecas un ātri jādzemdē bērni. Tieši tā arī darīju. Līdz 25 gadu vecumam man jau bija vīrs, divi bērni un hipotēkas kredīts. Es virpuļoju starp virtuvi, darbu un bērnu mantām. Tobrīd man likās, ka kaut kas nav kārtībā. Dzīve bija ļoti aizņemta. Bet tagad es saprotu, ka tā nebija piepildīta ar iespaidiem, bet ar daudziem pienākumiem, kuru dēļ es kritu no kājām.

Lasi arī: Nolēmu pārbaudīt meitenes jūtas un atstāju zīmīti, ka aizeju uz visiem laikiem, bet tādu reakciju nevarēju paredzēt

Kad bērni aizgāja mācīties un aizgāja no mājas, es sapratu, ka mums ar vīru pat nav par ko runāt. Acīmredzot viņš arī to saprata. Jo viņš aizgāja pēc sešiem mēnešiem, atrada sev citu. Tad es jutos salauzta. Man bija vajadzīgi gadi, lai saprastu, kādu dāvanu man uzdāvināja vīrs ar savu aiziešanu. Viņš man deva vientulību. Jau 10 gadus dzīvoju viena pati. Viss mans laiks, visa mana nauda, visa mana uzmanība ir vērsta uz to, ko es vēlos. Neviens vakaros uz mani nekurn par neizmazgātiem traukiem izlietnē.

Turpinājums nākošajā lapā…

COMMENTS

Leave a Comment