Dalos ar noslēpumu, kā pagatavot vispilnīgākās gaļas ligzdas

Ātrās receptes ir glābiņš ikvienam, kurš strādā dienas laikā un vakarā vēlas palutināt savus mīļos ar kaut ko garšīgu. Šīs gaļas ligzdiņas neaizņems daudz laika!

Un, starp citu, šis maltās gaļas ēdiens ir daudz garšīgāks un oriģinālāks nekā ierastie kāpostu tīteņi vai kotletes! Pastāstīsim, kā mājās pagatavot gaļas ligzdiņas ar sēnēm un sieru. Varat eksperimentēt ar pildījumu!

 

Gaļas ligzdas

Sastāvdaļas

700–800 g maltas cūkgaļas

1-2 vistas olas

2 sīpoli

400 g šampinjonu

1 ēdamkarote augu eļļas

200 g cietā siera

sāls, pipari pēc garšas

Sagatavošana

1.Nomizojiet sīpolu un sagrieziet mazos gabaliņos. Apcepiet pusi sīpola pannā ar augu eļļu līdz zeltaini brūnai.

2.Nomazgājiet, notīriet un sagrieziet sēnes plānās šķēlītēs. Ievietojiet sēnes pannā kopā ar sīpolu. Apcepiet kopā apmēram 5 minūtes, līdz sēnes ir gatavas. Sāliet un piparojiet sēnes pēc garšas.

3.Otru sīpola pusi sajauc ar malto gaļu. Pievieno olu, sāli un piparus. Kārtīgi samaisa. Tieši pateicoties olai, maltā gaļa kļūs elastīgāka un no tās būs vieglāk veidot ligzdiņas.

4.No maltās gaļas veido bumbiņas un liec tās uz cepšanas paplātes. Katrā bumbiņā izveido iedobumu un augstas malas. Centies gaļas ligzdiņas veidot vienāda izmēra.

5.Sēņu un sīpolu pildījumu liek gaļas gabaliņu vidū. Virsū pārkaisa ar rīvētu sieru. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 35 minūtes, līdz gatavs.

Lasi vēl: Šodien es pagatavoju kāpostu tīteņus no kabačiem, kas ir simtreiz labāki par parastajiem

 

6.Tas arī viss, maltās gaļas ligzdiņas ar sēnēm ir gatavas. Ja vēlaties, varat tās pārkaisīt ar sasmalcinātiem zaļumiem. Pasniedziet ar dārzeņu garnējumu. Labu apetīti!

Šīs gaļas ligzdiņas ir lieliski piemērotas gan vakariņām, gan svētku galdam. Un jūs varat eksperimentēt ar pildījumu, jebkurā gadījumā tas izrādās garšīgs. Es gatavoju tikai ar sieru, ar sēnēm un pat ar kabačiem. Ticiet man, ar šīm kotletēm jūs aizmirsīsiet par pannu un klasiskajām kotletēm!