Mana recepte gaisīgam saldumam, kas pagatavots no biezpiena

Vai ir iespējams pagatavot kūku no biezpiena un krējuma bez cepšanas un želatīna? Kad ārā ir karsts, bet tomēr gribas kaut ko saldu, šis jautājums kļūst aktuālāks nekā jebkad agrāk.

Tāpēc nolēmām iepazīstināt lasītājus ar deserta “Mīkla” recepti. Tā ir gatava tikai 5 minūtēs. Un jums būs nepieciešamas visvienkāršākās sastāvdaļas.

 

Biezpiena un skābā krējuma kūka bez cepšanas

Sastāvdaļas

400 g biezpiena

400 g vafeles

2-3 ēdamkarotes skābā krējuma pēc nepieciešamības

40 g šokolādes dekorēšanai

Sagatavošana

1.Biezpienu izberz caur sietu. Starp citu, ja mājās nav biezpiena, to var viegli pagatavot no kefīra. Viss, kas nepieciešams, ir saldētava, marle un tas pats siets.

2.Tagad salauziet vafeles mazos gabaliņos un ielieciet tās blendera bļodā. Sasmalciniet līdz gludai masai, tad sajauciet ar biezpienu un turpiniet visu kult kopā. Ja masa ir pārāk sausa un labi nemalst, pievienojiet pāris karotes skābā krējuma vai piena.

3.Izklājiet dziļu bļodu ar pārtikas plēvi.

4.Ievietojiet tajā biezpiena-vafeļu maisījumu un kārtīgi piespiediet.

5.Pēc tam pārklāj ar pārtikas plēvi un atdzesē ledusskapī vismaz 5 stundas. Šajā laikā deserts kļūs vienmērīgāks un blīvāks.

Lasi vēl: Dalos ar noslēpumu, kā pagatavot vispilnīgākās gaļas ligzdas

6.Pēc norādītā laika izrotājiet atdzesēto desertu ar rīvētu šokolādi. Varat izmantot arī kokosriekstu skaidiņas. Tad mūsu kūka izskatīsies kā liels “Rafaello”.

7.Tādējādi, tikai no divām sastāvdaļām jūs iegūstat viegli pagatavojamu desertu, kuru, atzīstu, katru reizi ēd ar lielu prieku. Labu apetīti un jaunus kulinārijas atklājumus!