Daudz garšīgāks nekā veikalā: kā pareizi marinēt skumbriju? Noslēpums ir garšvielās!
Kādas sastāvdaļas mums ir vajadzīgas:
Skumbrija – 1 gab.
Sāls – 20 grami
Ūdens – 250 ml.
Cukurs – 10 grami
Lauru lapa – 1 gab.
Melnie piparu graudi – 1 grams
Kardamons – 1 grams
Sinepju sēklas – 1 grams
Koriandra sēklas – 1 grams
Čili pārslas – 1 grams
Žāvēti ķiploki – 1 grams
Sāksim gatavot:
Makreles atkausē ledusskapī. Nogrieziet galvu, noņemiet iekšas un melno membrānu no vēdera. Noskalojiet zivis zem tekoša ūdens un sagrieziet 2-3 cm biezos gabaliņos.
Pannā kardamonu, sinepes, koriandru, čili pārslas un ķiplokus karsē 1 minūti, lai atbrīvotos no to garšas. Pievieno lauru lapu, melnos piparus, sāli un cukuru.
Piepildiet ar ūdeni, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un samaziniet siltumu. Vāra 2-3 minūtes, pēc tam noņem no uguns un ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.
Ievietojiet skumbrijas gabalus tīrā burkā. Ielejiet marinādi, līdz zivs ir pilnībā pārklāta. Aizveriet burku ar vāku un ievietojiet ledusskapī 24 stundas.