Daudzus gadus nepērku ķiplokus veikalā, rotaļīgi audzēju uz palodzes

Nākamais solis pēc nepieciešamā aprīkojuma sagatavošanas būs ķiploku sagatavošana stādīšanai. Lai sāktu, atdaliet galvas atsevišķās daiviņās. Noņemiet sēnalu, kas nāk no krustnagliņas. Jāatstāj plāns aizsargslānis, kas palīdzēs novērst augu no puves. Tālāk ar asu nazi nogriež daiviņām galotnes, kur tās jau ir apmēram puscentimetru garas.

Pēc tam daiviņas ievieto sagatavotā traukā ar ūdeni. Daiviņām vajadzētu stāvēt cieši, kas neļaus tām nokrist. Ūdenim vajadzētu sasniegt griezuma malu, bet ne to pārklāt.

Tvertni ar ķiplokiem vēlams novietot tumšā vietā. Kad redzat, ka no daiviņām ir sācis parādīties jauns kāts, pārvietojiet to uz palodzes. Tagad jaunajiem dzinumiem nepieciešama saules gaisma un siltums. Ķiploka daiviņas apakšā redzamas nelielas saknītes, kas arī pamazām augs un kļūs stiprākas. Neaizmirstiet pievienot ūdeni, jo tas samazinās.

Lasi arī: Kā izvēlēties grīdas segumu: izvēlamies atbilstošāko savām vajadzībām

Lasi arī: Ko var izgatavot no salauztām flīzēm

Kad saknes kļūst pietiekami lielas un spēcīgas, ka tās vairs neietilpst ūdens traukos, ir pienācis laiks pārstādīt mūsu jaunās ķiploku daiviņas.

Ķiploku pārstādīšana

Paņemiet piecu litru pudeli un pārgrieziet to uz pusēm. Apakšā izveidojiet mazus caurumus, lai ūdens tur nestāvētu. Jo vairāk ķiploku daiviņu stādu jums ir, jo vairāk šādu podiņu jums ir jāizveido. Pēc tam piepildiet tos ar augsni. Katrā podā izveido 3-4 padziļinājumus – katram stādam pa vienam, apmēram līdz 10 centimetru dziļumam.

Uzmanīgi izņemiet katru daiviņuno ūdens, noslaukiet lieko mitrumu, nedaudz apgrieziet saknes, tas palīdzēs tām labāk nostiprināties zemē. Tagad ievietojiet katru daiviņu sagatavotajā caurumā zemē ar kātu uz augšu. Viegli pārklājiet ķiploku daiviņas ar augsni. Viegli laistiet un gaidiet ražu. Jūs varat arī stādīt gatavus stādus atklātā zemē dārzā. Jūsu ekonomiskais ķiploku dārzs ir gatavs.

Tas ir ļoti vienkāršs veids , kā audzēt savus iecienītākos augus. Pat tas, kurš nekad neko nav iestādījis, var tikt galā.

Vai jums patika šāds ķiploku audzēšanas veids uz palodzes? Dalieties savos iespaidos komentāros zem šī raksta.

Leave a Comment