Kā izvēlēties grīdas segumu: izvēlamies atbilstošāko savām vajadzībām

Ja jūs nolemjat remontēt savu dzīvokli, jūs noteikti saskarsities ar jautājumu: ko likt uz grīdas? Ir tik daudz viedokļu, cik cilvēku: vieniem pietiek, lai grīda būtu ērta un līdzena, citi lielu nozīmi piešķir drošībai, vēl kādam svarīga ir izturība un pieņemama cena.

Linoleja vai vinila flīzes, porcelāna flīzes vai keramikas flīzes, parkets vai lamināts? Kā izvēlēties? Ja izlaižam estētiskās izvēles, tad atliek tikai salīdzināt katra materiāla cenu, kalpošanas laiku, priekšrocības un trūkumus.

Ko likt uz grīdas

No visām virsmām grīda ir visjutīgākā pret nodilumu, piesārņojumu un mehāniskiem bojājumiem. No tā izriet, ka tai ir jābūt labām funkcionālajām īpašībām. Tomēr grīdas seguma izvēle ir atkarīga no citiem faktoriem.

 

Piemēram, cena. Ne katrs var atļauties dabisku laminātu vai māksliniecisku parketu, tāpēc ir jāizvēlas, kas ir izdevīgāks. Dažreiz dzīvoklī nav iespējams izgatavot betona klonu, jo tas rada papildu slodzi grīdām un ir iespējamas ārkārtas situācijas.

Svarīgs ir arī ģimenes sastāvs. Ja mājā ir daudz bērnu vai mājdzīvnieku, grīdas segums ir jāizvēlas galvenokārt praktiskuma, higiēnas un tīrīšanas vienkāršības apsvērumu dēļ.

Lasi arī: Dārznieki ir dažādi, izvēlieties sev tīkamo ziedu un uzziniet, kurš no tiem esat jūs

Lasi arī: Ko var izgatavot no salauztām flīzēm

Keramikas flīze

Keramikas flīzes ir visizplatītākais flīžu veids. Tas ir māla, smilšu un minerālu maisījums, apdedzināts un pārklāts ar glazūru.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment