Domina aicina uz bezmaksas jauno un topošo vecāku semināru “Gaidību 4dienas”

Šo ceturtdien, 29.septembrī, tirdzniecības centrā “Domina Shopping” no plkst.11:00 līdz 13:00 notiks šī gada ceturtais klātienes bezmaksas seminārs topošajiem un jaunajiem vecākiem “Gaidību 4dienas”.

Pasākuma ietvaros četri pieredzējuši mediķi un veselīga dzīvesveida eksperti, sniegs vērtīgus padomus jaunajām māmiņām un tētiem par mazuļa gaidīšanas un audzināšanas laikā aktuālajām tēmām.

Semināru atklās starptautiski sertificēta dzemdību dūla Childbirthinternational (Amerikas akreditētā programmā), sociālantropoloģe, Latvijas Dūlu apvienības valdes priekšsēdētāja un žurnālā “Mans Mazais” rakstu autore Evija Ridūze-Skujiņa. Viņa pastāstīs par dzemdību plānu un niansēm, par ko laikus jāpadomā pēc bērniņa nākšanas pasaulē, piemēram, par māmiņas emocionālo veselību pēc dzemdībām, kā mazulis tiks barots, kur viņš gulēs, kā arī par partnerattiecībām pēcdzemdību laikā.

Tad sekos gastroenteroloģes Dr. med. Vitas Skujas lekcija par mazuļa kunģi – zarnu mikrofloru un ar tās nobriešanu saistītām problēmām. Viņa atklās, ko darīt, lai mazulis būtu mierīgs un vieglāk tiktu galā ar koliku laiku.

Semināra otro daļu atklās sertificēta dūla un “Sexy Style” lektore Eva Gulbe, daloties ar praktiskiem ieteikumiem, kas jāzina par iegurņa pamatni pēcdzemdību periodā: “Iegurņa pamatnes muskulatūra balsta visus mūsu iekšējos orgānus, taču bieži vien nepelnīti tiek atstāta novārtā. Diemžēl dzīves gaitā katra trešā sieviete sastopas ar tās problēmām, tostarp urīna nesaturēšanu, ko var novērst, laicīgi parūpējoties par savu veselību. Īpaša uzmanība iegurnim jāpievērš grūtniecības laikā, kad tam ir papildu slodze, un pēcdzemdību periodā, lai atvieglotu atjaunošanos pēc dzemdībām. Mini-lekcijā stāstīšu, kur šie muskuļi atrodas un kā varam tos apjaust. Veidosim izpratni par šīs muskulatūras nozīmi un par to, kas jāzina, gatavojoties dzemdībām, kam pievērst uzmanību pēcdzemdību periodā un, ka, laicīgi par sevi parūpējoties, varam aiztaupīt sarežģījumus jau vēlāk menopauzes periodā”.

Visbeidzot “VCA” ginekoloģe un dzemdību speciāliste Karlīna Elksne pastāstīs par dzemdību ierosināšanu un stimulāciju. Viņa atklās, kādos gadījumos to vajadzētu darīt, kādi ir iespējamie veidi un vai tas ir bīstami.

“Gaidību 4diena” notiks t/c “Domina Shopping” centrālajā laukumā (pie restorāna “Vairāk Saules”) sadarbībā ar pārtikas lielveikala “Maxima” īpašo programmu jaunajiem vecākiem “Mazuļu klubs”. Ikvienam pasākuma dalībniekam būs iespēja piedalīties momenloterijā, kurā kā galvenā balva tiks izspēlēta dāvanu karte 100 eiro vērtībā no “Maxima”, līdztekus tiks izlozētas arī balvas no “Sexy Style”, “Robert Smart”, “Lieliska dāvana”, “The Body Shop”, “Redzes ekselences centra” un fizioterapijas kl**ikas “Spars”. Pasākumu vadīs Gundega Skudriņa, bet fotoreportāžu veiks Jūlija Bojarina no Ukrainas. Vairāk informācijas – šeit: https://www.domina-shopping.lv/lv/pasakumi/gaidibu-4diena-29-septembris/.

Plānots, ka šogad notiks vēl divas “Gaidību 4dienas” – 27.oktobrī un 24.novembrī.

Par t/c “Domina Shopping”

T/c “Domina Shopping” ir viens no lielākajiem tirdzniecības centriem Rīgā un Latvijā, kas saviem apmeklētājiem sniedz plašas un ērtas iepirkšanās un izklaides iespējas vairāk nekā 170 tirdzniecības vietās, tai skaitā Baltijā lielākajā atpūtas un izklaides centrā “Apollo Skypark”. “Domina Shopping” atbilst augstākajiem energoefektivitātes normatīviem, ko apliecina ISO 50001 sertifikāts. Centra īpašnieks un pārvaldnieks kopš 2016.gada jūlija ir SIA “EfTEN DOMINA”. Tirdzniecības centrs atrodas Ieriķu ielā 3, starp divām Rīgas galvenajām satiksmes maģistrālēm – Čaka un Brīvības ielu. Plašāku informāciju par tirdzniecības centru meklējiet mājas lapā www.domina-shopping.lv, kā arī sociālajos tīklos Facebook, Instagram, Twitter un TikTok.

Leave a Comment