Es ierados vasarnīcā ziemas vidū, un pus dienas laikā manā vasarnīcā sapulcējās kaķi, kurus viņu saimnieki bija atstājuši tur pārziemot vienus

Melne, Persiks, Susurs – šķiet, ka tas ir nejaušu vārdu kopums? Taču pieredzējuši kaķu mīļotāji mūs ātri sapratīs un uzreiz varēs nosaukt vēl aptuveni 10 iesaukas, kas piemērotas pūkainajiem smukulīšiem. Kā nosaukt kaķi, lai vārds paliktu atmiņā un mīlulis ātri pie tā pierod? Uzreiz teiksim, ka šī lieta nav tik vienkārša, kā varētu šķist no pirmā acu uzmetiena. Galu galā kaķu ausis darbojas pilnīgi savādāk nekā mūsējās.

Atsauces uz Bulgakovu, piemēram, varbūt ir labas. Bet melno kaķi nevajag saukt par Begemotu. Bet ja nopietni, kaķim vienkārši būs grūti saistīt sevi ar šo vārdu. Tātad izrādīsies, ka kāds cits, kas ievēro diētu, atbildēs uz “Begemot”. Bet ne kaķis, kuram jau ir daudz ko darīt.

Kā jūs varat nosaukt savu kaķi?

Mans sirsnīgais ieteikums jums, kā jau vasaras iedzīvotājam, ir pārbaudīt elektroinstalāciju vismaz reizi pusgadā. Jo, kamēr neesat ārpus pilsētas, jūsu īpašums ir apdraudēts, vienkārši ziniet to. Paldies Dievam, manā gadījumā viss noritēja salīdzinoši nekritiski. Bet, ja liesma pati nebūtu ātri nodzisusi, es būtu palikusi bez vasarnīcas. Un tā, man bija jāņem līdzi dēls un jāiet likvidēt avārijas sekas.

Ziemā, kā zināms, vasarnīcā nav ko darīt. Un arī mājas apkārt bija tukšas. Kāpēc gan nepavadīt dažas dienas kopā ar savu bērnu, parādot viņam kaut ko atšķirīgu no tipiskās pilsētnieka dzīves? Tajā pašā laikā viņš novērsīs domas no spēlēm pa tālruni un palīdzēs darbos. Iepriekš tas bija lietu kārtībā. Ir ragavas, mēs esam savākuši pārtiku, un ir siltums no plīts. Visi apstākļi nelielai ainavu maiņai. Lai gan, ja būs garlaicīgi, es aizvedīšu savu dēlu atpakaļ uz pilsētu. Tādi bija mani plāni.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment