Es redzēju recepti vecā žurnālā – labāk nekā jebkurš kaviārs. Aizvēru duci burku – mājās jau prasa, lai atveru nogaršošanai

Savu ziemas gatavošanās sezonu sāku ar šo jauno “veco” recepti. Ieskatījos mammas recepšu grāmatā un uzgāju izgriezumu no veca žurnāla.

Šis pavērsiens neatstās vienaldzīgus… Manējie sāka ēst uzreiz, viņi jau gaudo – lūdz atvērt un pamēģināt.

Internetā lasīju, ka “kabači ir veselīgs produkts, ko ārsti iesaka iekļaut savā uzturā katru dienu.

Vesels pieaugušais var patērēt maksimāli pieļaujamo 400-500 gramu porciju. Manējie šodien tikko apēda kilogramu. Tāpēc ļaujiet ikvienam palīdzēt tos sagriezt un, tad izdzeniet no virtuves.

Tas nevarētu būt vienkāršāk. Galvenais ir saglabāt proporcijas

Tātad, mums būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

kabači – 3 kg;

karstie pipari – 1 gabals;

burkāni – 3 kg;

ķiploki – 100 g;

sāls – 2 ēd.k.

etiķis 9% – 1 glāze;

augu eļļa – 1 glāze;

cukurs – 1 glāze.

Sāksim ar sagatavēm

Šeit process vienmēr ir ārkārtīgi vienkāršs. Šeit es iesaistu ģimeni:

Izmazgājam un sterilizējam burkas un vākus.

Lasi vēl: Šodien vārda dienu svin Margarita, Margrieta: vārda nozīme!

Nomazgājiet un notīriet kabačus, sagrieziet tos šķēlēs vai plānās apļās ripās. Tālāk ķiplokus un burkānus sasmalciniet caur gaļas mašīnu.

Brīnumainas marinādes gatavošana

Ielejiet eļļu plašā bļodā, pēc tam pievienojiet cukuru un sāli. Vāra uz vidējas uguns, uzvāra.

Sasmalcinātos burkānus un ķiplokus liek traukā un vāra apmēram 5 minūtes.

Kabačus liek marinādē un vāra uz lēnas uguns apmēram 25 minūtes no vārīšanās brīža. Gatavošanas beigās pievienojiet deviņ procentīgos etiķa.

Iegūto masu liek karstās sterilizētās burkās un uzliek vākus. Pēc tam apgrieziet to un nolieciet zem segas, līdz tas atdziest.

Šis sastāvdaļu daudzums ir paredzēts 3 litriem konservētu maigo kabaču.

Leave a Comment