Es un četras sievietes manī. Šo der zināt gan sievietēm, gan vīriešiem!

Protams, vīrietis pamana tava noskaņojuma izmaiņas. Un viņš arī savā ziņā pārdzīvo un vēlas mierināt tevi. Un par labāko veidu no iespējamajiem viņš uzskata seksu. Vīrietis neuzmācas, vienkārši grib sniegt to, kas viņam ir. Bet ir dienas, kad viņš nesagaida no tevis atsaucību un pretimnākšanu. Kā saprast vienam otru?

Emocijas ietekmē fizioloģija

Jums abiem jāsaprot, ka dažreiz mūsu emocijas lielā mērā nosaka fizioloģija. Tad vīrietis zinās, ko gaidīt no sievietes konkrētā mēneša dienā un ko uzsākt ir bezjēdzīgi. Un, ja mēs uz brīdi iedomātos, ka dzīvojam ideālā pasaulē, zināšanas par četriem periodiem, kuri ir sievietei katru mēnesi, dod vīrietim iespēju dažādi izrādīt savu mīlestību un rūpes, lai sniegtu viņai, ko viņa vēlas tieši tagad.

1.–7. diena (no cikla sākuma: pirmās menstruāciju dienas)

Sieviete šajā laikā ir ļoti jūtīga un ievainojama, viņa vēlas uzmanību, rūpes, un draudzīgu – pat tēvišķu aizbildniecību. Viņa var ignorēt seksu, bet vēlas apēst kaut ko garšīgu un aizrāvusies var krietni patukšot ledusskapi.

Kas notiek ar viņu? Pirmajā-otrajā dienā viņa jūt velkošas sāpes vēdera lejas daļā, galvassāpes, aizkaitināmību. Tikai 4-6 dienā noskaņojums stabilizējas. Šajā laikā nepieciešams mazāk fiziskas slodzes un emocionāla stresa. Viņa ir ļoti jutīga pret sāpēm (nevajadzētu veikt sāpīgas procedūras, pie zobārsta labāk neiet).

Kāpēc? Iepriekšējās divas nedēļas viņas ķermenis gatavojās iespējamai grūtniecībai, izstrādājās progesterons, bet apaugļošana nenotika, un šī hormona līmenis strauji nokritās. Sākas prostaglandīna izstrādāšanās, kas izraisa As**svadu spazmas un nepieciešamo dzemdes saraušanos. Bet sašaurinās visi organisma As**svadi un, ja sievietei ir zems As**sspiediens, viņai var būt stipras galvassāpes.

Vīrieša mīlestība šajā periodā vislabāk izsakāma ar to, ka pirmajās divās dienās nebūs seksa. Labāk nepiedāvāt sievietei kafija un šokolādi, jo tās pastiprina prostaglandīnu darbību, un līdz ar to arī muskuļu spazmas. Ej ar viņu pastaigā, lai mazinātu spazmas (tas ir efektīvāk, pat ja viņa labāk gribētu gulēt uz dīvāna visu dienu). Runā mīļus vārdus, paguliet apkāvušies. Viss drīz nokārtosies.

7.-11. diena

Vīri ir pateicīgi par šīm dienām! Šajā laikā viņa reāli uztver pasauli, nereaģē pastiprināti emocionāli. Viņa ir enerģijas pilna, gatava uz avantūrām un piedzīvojumiem. Tas ir labākais laiks, lai apspriestu ģimenes jautājumus, vienotos par tapešu krāsu un atvaļinājuma ceļojumu. Viņai ir labs garastāvoklis, viegli plānot nākotni. Viņa patīk sev spogulī, nav ādas problēmu, acis spīd, pat balss kļūst samtaina.

Kas notiek sievietes ķermenī? Arvien pieaug estrogēna līmenis.
Tas ir drošākais laiks nodarboties ar seksu, ja neplānojat bērnu. Variet justies brīvi un viegli. Būtu lieliski, ja vīrietis šajās dienās uzņemsies iniciatīvu un atnesīs ar dzelzi bagātu pārtiku – āboli, granātāboli, aknas,- lai palīdzētu viņai ātri atjaunot As**s zudumu.

11.- 17. diena

Erotiskā plēsoņa. Viņas ķermenis vēlas seksu, viņa koķetē ar visiem un viņas šarms ir neatvairāms. Viņa grib seksu, un viņa to dabū. Seko ārējam izskatam, ir sievišķīga. Šajā periodā palielinās stresa izturība un atmiņa. Paaugstinās libido. (Šajās dienās, saskaņā ar statistiku, visbiežāk notiek krāpšana).

Kas notiek? Estrogēnu līmenis sasniedz savu maksimumu, ķermenis ir gatavs ovulācijai. Tas ir labākais laiks, lai īstenotu seksuālās fantāzijas. Sieviete pati uzņemas iniciatīvu, nav tendēta uz ilgu priekšspēli. Ja viņas seksualitāte vēl nav pilnībā pamodusies, šajās dienās viņas ķermenis vislabāk atsaucas uz pieskārieniem.

No 18.dienas

Vīriešiem šis periods saucas “Galvenais – izdzīvot.” Sieviete satraucas par sīkumiem, lēmumus pieņem emociju iespaidā, slikti guļ, izjūt nogurumu un ir viegli aizkaitināma. Viņa ir izklaidīga (saskaņā ar statistiku vairums sieviešu iekļūst satiksmes negadījumos un studentes saņem sliktas atzīmes tieši šajās dienās). Viņa vēlas pasēdēt klusumā, palikt mājās, redzēt, ka vīrs ir viņas aizsargs un atbalsts.

Kas notiek? Pēc ovulācijas, kas notiek 12-14 cikla dienā, sievietes ķermenis aptuveni 14 dienas gaida, vai iestāsies grūtniecība. Paaugstinās progesterona līmenis. Attēls spogulī mazāk iepriecina, āda kļūst taukaina, parādās iekaisumi. Vielmaiņa palēninās.

Samazināt abu emocionālo stresu var palīdzēt pozitīvas emocijas – kopīgie gājieni uz kino, koncertu, labi būtu abiem kopā apmeklēt baseinu. Nav vēlams glāstīt sievietes krūtis, jo tās uzbriest un ir sāpīgas. Tieši šajā laikā viņai visgrūtāk ir laicīgi piecelties no rīta (kafijas pasniegšana gultā šajā laikā būtu vairāk nekā nepieciešama). Centies neapvainoties par kaprīzēm un garastāvokļa svārstībām. Jāapzinās, ka, tāpat kā pasakā, ir nepieciešams nedaudz nogaidīt: paies diena, otra un jaukā princese atgriezīsies.

la.lv

Leave a Comment