Finansiste nosauca galveno naudas mērķi dzīvē: ikvienam tādam ir jābūt

Gabriela Smita, sertificēta finanšu konsultante, investore, Personīgo finanšu akadēmijas galvenā eksperte, stāsta par galveno naudas mērķi. Katram cilvēkam šādam mērķim vajadzētu būt.

Protams, ir sīkumi – no “vēlmju” sērijas, bet tas nav kaut kas tāds, pēc kā vajadzētu tiekties.

“Patiesībā vecumdienas ir mērķis. Iegūt kapitālu līdz pensijai vai brīdim, kad kaut kādu iemeslu dēļ negribas vai nevar aktīvi strādāt. Tas ir mērķis, kas katram cilvēkam ir obligāts. Ir pat skumjš joks, ka tiem, kas to neizdara, vecumdienās nepaveiksies. Tāpēc kapitāla veidošana līdz šim laikam ir lielais naudas mērķis,” saka eksperts.

Viņa norāda, ka, jo agrāk cilvēks nonāk pie šīs domas, jo labāk viņam. Jebkurš uzkrājums – tas ir mērķis. Bieži vien, saņemot vienu algu, nevar nonākt pie kaut kā vēlama un liela.

“Jo agrāk sāksiet nodarboties ar šo mērķi, jo ātrāk sasniegsiet maksimālu rezultātu. Uzkrājumu veidošana mērķu sasniegšanai viennozīmīgi ir labākais risinājums. Ar pirmajiem ienākumiem nav iespējams sasniegt ļoti daudzus mērķus. Mēs runājam par lielākajiem mērķiem katrā ģimenē: izglītība, Vese***a, lielie pirkumi – automašīnas, dzīvokļi, ceļojumi. Bez uzkrājumiem tā būs nebeidzamu kredītu virkne, kas galu galā iedzīs cilvēku milzīgā parādu bedrē,” savā viedoklī dalās finanšu analītiķis.

Lasi vēl: Šīs lietas piesaistīs bagātību un labsajūtu – tām ir obligāti jābūt katrā mājoklī

Tāpēc primārais mērķis ir nevis īstermiņa mērķu sasniegšana, piemēram, ceļojums vai mašīna, bet gan pieklājīgu uzkrājumu iegūšana līdz 50 gadu vecumam. Smita ir pārliecināta, ka katru mēnesi kaut vai tikai 3-5% atliekot uzkrājumiem, jūs sasniegsiet lielo dzīves finanšu mērķi – stabilitāti un drošību pensijas vecumā.

Leave a Comment