Frāzes, kas var padarīt jūs vēl vairāk nomāktu

Dažreiz mūsu garastāvoklis mainās, mēs vēlamies atkāpties sevī un uz brīdi aizmirst par ārējiem stimuliem. Stāvoklī, kas noved pie depresijas, ir svarīgi pareizi novērtēt savas iespējas un nerunāt sev destruktīvas frāzes.

Atrast īstos vārdus cilvēkam, kurš ir nomākts, nav tik viegli. Eksperti iesaka iepazīties ar frāzēm, kuras nevajadzētu teikt mīļajiem depresijas laikā , lai nepasliktinātu viņu situāciju un nekļūtu par vēl lielākas destruktīvas ietekmes avotiem uz emocionālo fonu.

1. “Pielieciet vairāk pūļu.” Šī frāze negatīvi ietekmē cilvēkus, kuriem ir nosliece uz depresiju, jo viņiem bieži vien nav spēka pat veikt vienkāršas darbības. Šāda frāze devalvē mīļotā stāvokli un mudina viņu vēl vairāk ievilkties sevī , jo viņam praktiski nav spēka un enerģijas, kas nozīmē, ka viņš nevar piecelties un rīkoties tā, kā to darītu cilvēks adekvātā stāvoklī.

2. “Jums jāsmaida biežāk.” Depresijas stāvoklī šāda vēlme, visticamāk, nedos efektu. Cilvēks, kurš ir apmulsis un neredz izeju no esošajiem apstākļiem, tādas lietas pateikt nevar. Iznīcinoša frāze var kaitēt un vājināt jau tā neaizsargāto enerģiju.

. “Citiem ir sliktāk.” Frāze, kas devalvē jūtas, nepalīdzēs jums izkļūt no sarežģītas situācijas un tikai pasliktinās situāciju. Šādus vārdus var saukt par sabotāžu – tos teikt apspiestam cilvēkam ir kontrindicēts.

Lasi arī: Dārza darbu kalendārs no 2023.gada 10.-18. septembrim: ja vēl neesat paspējuši novākt sīpolus, tad tam ir laiks

Lasi arī: Šiem Zvaigžņu zīmju pārstāvjiem ir spēcīgi zaļie īkšķīši

4. “Neuztraucieties.” Vēl viena frāze, kas negatīvi ietekmē jūsu emocionālo stāvokli un iegremdē jūs vēl dziļāk depresijā. Nav iespējams atcelt iekšējās šaubas un satraukumu, īpaši šāda “atbalsta” jomu. Cilvēkam, kurš zaudējis savu atbalstu, šādus vārdus pateikt nav iespējams nekādos apstākļos.

5. “Tā viss ir jūsu pašu vaina.” Vainot cilvēku par  nonākšanu strupceļā arī nav jēgas. Šāda frāze iznīcinās pēdējās cerību drupatas un var kļūt par sākumu ieilgušai depresijai, no kuras būs ļoti grūti izkļūt bez ārējas palīdzības.

Katrs no mums var nonākt situācijā, kad šķiet, ka izejas nav. Bioenerģētikas jomas speciālisti iesaka nekavēties un jau laikus parūpēties par savu emocionālo veselību, lai ne tikai izdegtu, bet arī nezustu stimuls attīstīties un zelt.

Leave a Comment