Kādi pārtikas produkti palīdz uzlabot garastāvokli un atbrīvoties no depresijas?

Ēdiens nav tikai veids, kā remdēt izsalkumu. Ēdiens var būt enerģijas, pozitīvu emociju un laimes avots. Eksperti runāja par to, kuri pārtikas produkti uzlabo garastāvokli un palīdz cīnīties ar negatīvām domām.

Pirmkārt, mēģiniet izvairīties no  neveselīgas pārtikas ēšanas, kas negatīvi ietekmē jūsu enerģiju.

Šokolāde

Saldumi ir dopamīna, laimes hormona, avots. Problēma ar saldumiem ir tā, ka tie rada zināmu atkarību, piesaistot mūs šai mākslīgajai dopamīna tabletei, kas nav visizdevīgākā figūrai. Ja jums ir slikts garastāvoklis, mēģiniet apēst šokolādi, lai palīdzētu jums cīnīties ar sliktām domām. Šokolādi kā garīgās zāles nav ieteicams izvēlēties pastāvīgi. Vienīgais izņēmums ir rūgtās šokolādes šķirnes.

Zivis un jūras veltes

Šie pārtikas produkti satur visvairāk triptofāna – vielu, kas palīdz mums justies labāk, būt izturīgiem pret stresu un labāk gulēt. Turklāt tas satur taukskābes, kas uzlabo smadzeņu darbību. Tas nozīmē, ka tavas domas sāks darboties pareizajā virzienā daudz ātrāk, ja sāksi ēst vairāk šo ēdienu.

Apstādījumi

Svaigi zaļumi ir milzīgu mikroelementu un vitamīnu avots. Organismam, kas strādā katru dienu, ir ļoti svarīgi saņemt spēcīgu uzturu tieši šo mikroelementu veidā. Tajos ietilpst: varš, magnijs, fosfors. Arī vitamīni: E, B1, B5, B6, PP. E vitamīns ir viens no svarīgākajiem palīgiem cīņā ar sliktām domām.

Augļi un ogas

Pirmkārt, tie ir garšīgi ēdieni, kas nozīmē, ka ar tiem jūs noteikti iegūsit krietnu devu dopamīna. Otra ogu un augļu priekšrocība ir milzīgā daudzuma C vitamīna klātbūtne, kas palīdz uzturēt veselīgu cilvēka nervu sistēmu un kam piemīt arī lieliskas antioksidanta īpašības. Tas nozīmē, ka pārtikas produkti, kas bagāti ar šo vitamīnu, var pārtraukt neiroloģisko slimību attīstību.

Lasi arī: Dārza darbu kalendārs no 2023.gada 10.-18. septembrim: ja vēl neesat paspējuši novākt sīpolus, tad tam ir laiks

Lasi arī: Šiem Zvaigžņu zīmju pārstāvjiem ir spēcīgi zaļie īkšķīši

Pākšaugi

Pupiņas, aunazirņi, zemesrieksti, pupiņas ir lieliski ēdieni tiem, kas vēlas efektīvi cīnīties ar depresīvām domām. Fakts ir tāds, ka tie normalizē zarnu darbību, kuru normāla darbība ir laba garastāvokļa pamatā. Pākšaugi palīdz arī transportēt taukskābes, kuru nozīme tika aprakstīta iepriekš.

Bioenerģijas jomas speciālisti atzīmē, ka galvenais, lai ēdiens garšotu pašam. Tomēr, jo veselīgāks produkts, jo lielāks ieguvums ķermenim, biolaukam un  normālai čakru darbībai.

Leave a Comment