Garmin inReach palīdz novērst 10 000 negadījumu, pateicoties divvirzienu saziņai un SOS funkcijai

Garmin svin vērā ņemamu sasniegumu – ar inReach® ierīci palīdzēts novērt 10 000 SOS incidentu! Kā pasaules līderis divvirzienu satelīta sakaros, Garmin piedāvā plašu rokas ierīču klāstu ar inReach tehnoloģija, kas nodrošina īsziņu sūtīšanu, atrašanās vietas izsekošanu un kritisku SOS ārkārtas situāciju ziņošanas pakalpojumu, nodrošinot mieru cilvēkiem visā pasaulē.

No ģimenes atpūtas kempingos Kalifornijā līdz kāpšanai Eiropas Alpos, inReach lietotāji var būt droši, ka palīdzība atrodas vienas pogas spiediena attālumā.

“Izmantojot Garmin inReach un diennakts koordinācijas centru, palīdzība nekad nav bijusi sasniedzama tik vienkārši. Mēs esam pagodināti sniegt šo, iespējams, dzīvības glābšanas pakalpojumu un mums ir gandarījums, ka šī ir vērtīga komunikācijas ierīce piedzīvojumu meklētājiem visā pasaulē. Vai braucot mājās no ceļojuma vai izpētot pasauli, ja tuvumā atrodas inReach ierīce, jūs varat ātri izveidot savienojumu ar ārkārtas situāciju koordinatoru, kā arī draugiem un ģimeni,” stāsta Dens Bartels, Garmin Globālās tirdzniecības viceprezidents.

Kopš 2011.gada Garmin koordinācijas centrs ir koordinējis inReach SOS incidentus vairāk nekā 150 valstīs un visos septiņos kontinentos. Visvairāk nelaimes gadījumu novērota kalnu reģionos, piemēram, Pacific Crest Trail vai Eiropas Alpos, tomēr ārkārtas situācijas notiek ne tikai

attālos apgabalos. Arī pilsētās, piemēram, Losandželosā, Fīniksā un Aspenā, ir saņemti ziņojumi par SOS starpgadījumiem. Iemesli ir dažādi un saņemti paziņojumu sākot no riteņbraucējiem un beidzot ar tiem, kas dodas pāresgājienos. Ne viens, protams, negaida, ka viņam būs nepieciešama neatliekamā medicīniskā palīdzība, tomēr tieši negaidītas traumas veido gandrīz 50% no globālajiem SOS incidentiem, izceļot inReach gatavību sniegt tā lietotājiem palīdzību neparedzētos gadījumos.

Galvenās incidentus izraisošās aktivitātes parasti ir pārgājieni, braukšana ar motociklu, alpīnisms un laivošana. Otrais lielākais SOS izsaukumu iemesls (12% gadījumu) ir saistīts ar braukšanas incidentiem, kas apliecina, ka nepieciešamība pēc palīdzības rodas ne tikai augsta riska situācijās. Daudzos braukšanas SOS incidentos ir iesaistīti cilvēki, kam nepieciešama palīdzība. Gandrīz katrā piektajā negadījumā ir iesaistīts garāmgājējs, kurš bija iegādājies inReach ierīci savam sirdsmieram, bet varēja palīdzēt kādam citam. InReach poga spiesta arī unikālos gadījumus, tostarp nepieredzētos ārkārtas gadījumos ar mājdzīvniekiem, dabas katastrofām un pat bērnu pazušanas brīžos.

Pateicoties īpašai SOS pogai un 100% globālajam Iridium® satelītu tīkla pārklājumam, Garmin inReach lietotāji var ātri ziņot par ārkārtas situāciju, ja tāda radusies. Nospiežot SOS pogu, ierīce nosūta trauksmes ziņojumu uz Garmin Response – profesionālu avārijas seku likvidēšanas koordinācijas centru kas strādā 24/7. Centra darbinieki sazinās ar nelaimē nonākušo personu, viņu uzskaitītajiem ārkārtas kontaktiem, glābšanas organizācijām un citiem pieejamajiem vietējiem resursiem. Viņi sniedz apstiprinājumu, kad palīdzība ir ceļā un paliek iesaistīti līdz incidents ir atrisināts.

“InReach divvirzienu komunikācija ir ļoti svarīga ārkārtas situācijās. Pēc SOS pogas nospiešanas, Garmin Response uzdos jautājumus, lai uzzinātu vairāk par incidentu un saprstau, kāds ir piemērotākais glābšanas veids, neatkarīgi no tā, vai tas ir evakuators vai helikopters. Mēs esam lepni, ka palīdzējām novērst 10 000 negadījumu, taču šis skaitlis ir tikai daļa no plašākā inReach stāsta par sirdsmiera nodrošināšanu visiem inReach lietotājiem,” stāsta Garmin pakalpojumu un abonēšanas stratēģijas direktore Sāra Kramliha.

Katrs no mums var atrast sev un savām vajadzībām piemērotākos Garmin inReach. Ierīces atšķiras pēc svara, displeja izmēra un funkcijām, taču visām ir komunikācijas un SOS iespējas, kā arī vienots mērķis – glābt dzīvības.

• Ikdienas brīvdabas aktivitāšu entuziastiem inReach Messenger ir labākā izvēle – vienkārša interfeisa ierīce, kas nodrošina vienkāršu, uz saziņu vērstu inReach pieredzi;

• Piedzīvojumu meklētājiem, kuri vēlas ceļot viegli, un kur ierīces izmēram un svaram ir vislielākā nozīme – vieglais un kompaktais inReach Mini 2 būs piemērotākā izvēle;

• Pētniekiem, alpīnistiem un medniekiem izturīgā GPSMAP® 66i GPS rokas ierīce un satelīta komunikators piedāvā TopoActive kartēšanu un inReach tehnoloģiju;

• Ceļu iekarotājiem piemērota Montana® 700 sērijā ar pilnu skārienekrāna displeju, kas ļauj lietotājiem ātri un vienkārši ierakstīt ziņojumus, kā arī pieejamas dažādas stiprinājuma iespējas pie kvadracikliem, motocikliem, velosipēdiem u.c.;

• Tread® XL sērija ir paredzēta ceļotājiem, kas vēlas braukt pa sauszemi. Kartēšana, kas nepieciešama, lai turpinātu darbu, un komunikācijas tehnoloģijas, lai uzturētu kontaktus.

• Jūrniekiem GPSMAP 86sci piedāvā iepriekš ielādētas BlueChart ® g3 piekrastes kartes. Tas nodrošināts ar izturīgu dizainu, kas lieliski piemērots dienai uz ūdens.

• Lidotāji var ērti nosūtīt un saņemt ziņojumus, izmantojot savu Garmin Pilot™ viedo ierīci tieši no kabīnes. Garmin Pilot izmanto inReach Mini 2 GPS pozicionēšanu, lai planšetdatora kustīgās kartes displejā vadītu gaisa kuģa atrašanās vietas simbolu ar ģeogrāfisko norādi.

Lai nodrošinātu tiešraides izsekošanu, ziņojumapmaiņu un interaktīvās SOS iespējas, ir nepieciešams aktīvs satelīta abonements. Ir pieejamas dažādas gada vai mēneša raidlaika paketes par pieņemamām cenām.

Leave a Comment