Garo zeķu etiķete: kas padara sievieti vulgāru

Rudens, šķiet, nav īstais laiks, lai vilktu zeķes. Bet mūsdienu mode piedāvā neparastu risinājumu jebkuram laikam. Eksperti-stilisti iesaka, ar ko apvienot biezās zeķes un vai ir situācijas, kad ir atļauts parādīt mežģīņu joslu.

1939. gada 24. oktobrī pirmoreiz tirdzniecībā nonāca zeķes no neilona – materiāls, kas izraisīja revolūciju tekstilrūpniecībā. “Valkāt zīda zeķes, nevis neilona, tas ir tāds pats kā izvēlēties zirgu automašīnas vietā,” DuPont reklamēja produktu. Pārdošanā 1940. gada sākumā Ņujorkā tika pārdoti 5 miljoni zeķu pāru vienā dienā.

Modes vēsturnieki strīdas par to, kurš bija pirmais, kas valkāja garās zeķes – vīrieši vai sievietes. Tie bija auti, kas paredzēti kāju sildīšanai un aizsardzībai. Mākslu, garo zeķu adīšanā, vispirms apguva arābi, un to kara laikā ar spāņiem, par šo apģērba gabalu uzzināja Eiropā.

Lasi arī: Kā saprast vīrieša jūtas, saskaņā ar viņa Zodiaka zīmi

XVI-XIX gs. Vīrieši izlika garās zeķes apskatei, bet sievietes tās slēpa zem gariem svārkiem. 20. gadsimtā spēcīgākais dzimums beidzot uzlika bikses, vājais – atklāja kājas. 20.-30. gadu laikā zeķes stingri iedalīja dienas un vakara.

Pirmās bija vienkāršas, otrās – iespiestas, bagātu izšuvumu vai rokām apgleznotas. Vismodernākie modeļi – ar pelēm, ķirzakām un čūskām. No 60. gadu vidus ar zeķbikšu parādīšanos zeķu popularitāte sāka krist.

Vulgārā gumija

“Zeķes ir aksesuārs sievietes pašnoteikšanai, nevis obligātai situācijai. Es varu teikt, ka zeķēs meitene jūtas pārliecinātāka un vēl vairāk iekārojama. Garajās zeķēs mēs sev vairāk patīkam nekā zeķbiksēs, “padalījās ar savām domām Vera Proskurina, imidža treneris.

Biznesa skapī zeķes nomaina zeķubikses siltās sezonas laikā. Tās var nēsāt ar klasiskiem svārkiem vai kleitām.

“Mēs izmantojam tādu pašu noteikumu kā, izvēloties zeķubikses – ja apģērba kods ir stingrs, tikai ķermeņa krāsa, bez spīduma. Bet arī zeķes var būt melnas un caurspīdīgas, ja melnas kurpes un melni svārki “, – komentēja Proskurina.

Lasi arī: Astroprognoze 2018. gada novembrim – labas iespējas pavadīt šo mēnesi veiksmīgi!

“Es vienmēr sniedzu padomu: pirmkārt, nevis zeķbikses, bet gan zeķes. Tas ir ekonomiski: ja viena no zeķēm ir saplēsta, jūs vienmēr varat to nomainīt, nav nepieciešams pirkt jaunu pāri. Otrkārt, nevajadzētu baidīties, tām ir lipekļi, un tās nekad nenoslīdēs no tevis, “intervijā ar Europa Plus radio teica slavenā stiliste Evelīna Khromčenko.

Novosibirskas stila māksliniece Inna Arkhipova atgādināja, ka saskaņā ar etiķeti, jo mazāk redzamas ir zeķes, jo labāk. No apģērba apakšas izlīdusi gumija ir nepieņemami.

“Tas ir tā pat kā ar krūštura lencītēm. Kāds to sauc par vulgāru, bet kādam citam tas šķiet jauki. Ja mēs runājam par uzņēmējdarbības vidi, tā ir slikta forma. Gumija ar mežģīņoto daļu – tikai tavam vīrietim, “- stingri noteica Proskurina.

Turpini lasīt nākošajā lapā…

COMMENTS

Leave a Comment