Ir tik garlaicīgi gatavot brokastīs vienkāršu putru; darba dienās mēs to apēdam tik daudz, ka negribam to redzēt nedēļas nogalē, bet ir vēlme iepriecināt savus mīļos, turklāt milzīga
Sestdiena un svētdiena – dienas, kad nekur nav jāsteidzas vai jāskrien, un vari palutināt sevi ar gardām brokastīm. Cepsim hačapuri ar olu – neko garšīgāku nevar iedomāties!
Soli pa solim sagatavošanas instrukcijas:
Mīklai nepieciešams raugs, kas rūgst apmēram ceturtdaļu stundas. Ielejiet pienu un ūdeni traukā, pievienojiet cukuru, raugu un miltus. Atliek tikai samaisīt, un mīkla ir gatava. Tas jāglabā zem slēgta vāka.
Pagāja 15 minūtes un mīkla pacēlās. Liekam tajā sviestu un sāli un samaisām. Tālāk pamazām iesijāsim tajā miltus un turpināsim maisīt topošo mīklu. Vispirms strādājiet ar karoti, un tad jums vajadzēs mīcīt mīklu ar rokām. Tā izrādās mīksta un ļoti patīkama. Mīklai uzrūgt vajadzēs apmēram 30 minūtes, ievietojiet to siltā traukā zem vāka.
Par pildījumu. Abu veidu sieru vajadzētu sarīvēt un sajaukt, pievienojot nedaudz silta ūdens. Vajadzētu iegūt siera pastu, ērtāk būs uzvilkt vienreizējos cimdus un samīcīt sieru ar rokām. Uzrūgušo mīklu sadala četrās vienādās daļās un veido bumbiņas. Vienu bumbiņu izrullējiet aplī, kura diametrs ir aptuveni 30 cm.
Novietojiet mīklu uz cepešpannas un uzlieciet uz tās ceturtdaļu no kopējā pildījuma, vienmērīgi sadalot to. Bet nelieciet uz malām pildījumu, tās vajadzēs aizlocīt. Mēs rullējam malas uz vidu, lai izveidotu kaut ko līdzīgu laivai.
Hačapuri jācep 15 minūtes 250 grādos. Uzkarsē cepeškrāsni. Pagājusi ceturtdaļa stundas tad ņemam olas. Katrā pīrāgā ieliekam vienu olu un pannu liekam atpakaļ cepeškrāsnī uz aptuveni četrām minūtēm – baltumiem vajadzētu nedaudz “sastingt”. Vissvarīgākais ir neļaut olai izcepties līdz galam, lai dzeltenums būtu šķidrs, kurā maizi iemērkt.
Lasi vēl: Vienkārši iemērc cepumus pienā – ātrākā kūka ar diviem krēmiem bez cepšanas
Sastāvdaļas priekš 4 hačapuri:
Mīklai:
silts piens – 150 ml
silts ūdens – 150 ml
cukurs – 1 ēdamkarote
sausais raugs – 1 ēd.k.
kviešu milti – 3 ēd.k.
sāls – 2 tējk.
augu eļļa – 50 ml
izsijāti kviešu milti – 550 g
Pildījumam:
Holandes siers – 250 g
cietais siers – 250 g
silts ūdens – 150 ml
neapstrādāta vistas ola – 4 gab.
Sajauc olu un sieru ar dakšiņu un, atlaužot no hačapuri mīklas gabalu, iemērc pildījumā… Viena pīrāga te nepietiks, tas ir skaidrs!
Tas ir vienkārši pārsteidzošs! Khachapuri satur sieru, olu un maizi – ideālas, sabalansētas brokastis. Ļoti sātīgi un neticami garšīgi!