2.Pievienojiet gaļai nepieciešamo sāls daudzumu.
3.Kā arī pievienojiet nedaudz maltu melno piparu un nedaudz malto paprikas pulveri.
4.Pievieno citronzāli īstajam armēņu šašlikam. Šī garšīgā garšviela padarīs jūsu marinādi neticami garšīgu.
Tad pievieno nedaudz bazilika. Ja jums nepatīk baziliks, varat no tā pilnībā atteikties.
5.Tagad ielejiet ūdeni traukā ar gaļu un rūpīgi samaisiet saturu. Ūdens ļaus marinādei vienmērīgi iesūkties gaļā.
6.Tagad sagrieziet četrus vidējos sīpolus pusgredzenos. Daži cilvēki marinādei sarīvē sīpolu, bet tā ir liela kļūda.
Sīpolu pārpilnības dēļ gaļa būs rūgta. Tāpēc pievienojiet sīpolus ar mēru.
Vienkārši ar rokām nedaudz saspiediet sīpolu pusgredzenus un pievienojiet tos gaļai. Ar sulu, kas izdalīsies no šādiem sīpoliem, pilnīgi pietiks.
Tālāk sajauciet gaļu ar sīpoliem un atstājiet marinēties.
7.Marinēto gaļu uzmanīgi uzduriet uz iesmiem. Neaizmirstiet noņemt sīpolu, jo tas jau ir atdevis visu, kas bija vajadzīgs.
Un, ja kopā ar gaļu apcep sīpolu pusgredzenus, tie ātri apdegs, un no tiem vienalga nekāda labuma nebūs.
8.Novietojiet iesmus uz oglēm, bet turpiniet rūpīgi uzraudzīt procesu. Un ne tikai stāviet tur, bet regulāri pagrieziet iesmus.
Tad gaļa vienmērīgi izcepsies iekšā, un ārpusē veidosies apetīti rosinoša zeltaina garoziņa.
9.Noņemiet šašliku bļodā, iepriekš pārklājot to ar pitas maizi. Apkaisiet šašliku ar zaļumiem, pārklājiet ar citu pitas maizi un ļaujiet atpūsties 10 minūtes.
Šajā laikā gaļa nedaudz atdziest, lai to varētu ēst ar prieku. Turklāt sulām būs laiks vienmērīgi sadalīties pa katru gabalu, kas padarīs šo armēņu šašliku pārsteidzošu garšīgu. Labu apetīti!
Atliek tikai paņemt šķīvi ar iecienītāko mērci un aicināt visus mājās esošos pie galda.
Šis šašliks, visticamāk, neatstās nevienu vienaldzīgu.