General Motors Kanzasas rūpnīcā atlaidīs aptuveni 1700 darbinieku

General Motors atlaidīs 1695 darbiniekus savā Fairfax montāžas rūpnīcā Kanzasā, savā paziņojumā par darba ņēmēju pielāgošanu un pārkvalificēšanu pavēstīja uzņēmums nedēļas sākumā.

General Motors preses pārstāvis, apstiprinot atlaišanu, par ko sākotnēji ziņoja Automotive News, teica, ka pirmā no divām kārtām sāksies 18. novembrī, uz laiku ietekmējot 686 pilna laika darbiniekus un atlaižot 250 pagaidu darbiniekus.

Saskaņā ar otro posmu, kas sāksies nākamā gada 12. janvārī, uz laiku tiks atlaisti 759 pilna laika darbinieki, apstiprināja preses pārstāvis.

Šī gada maijā General Motros paziņoja, ka pēc 2025. gada janvāra Kanzasā pārtrauks Cadillac XT4 ražošanu, kā rezultātā tiks atlaisti ražošanas darbinieki, līdz 2025. gada beigās tiks atsākta gan Bolt EV, gan XT4 ražošana uz vienas montāžas līnijas.

“Kā jau iepriekš tika paziņots maijā, General Motros investē aptuveni 390 miljonus ASV dolāru mūsu Fairfax montāžas rūpnīcā, lai paplašinātu jaunā Chevrolet Bolt EV ražošanu,” General Motros pārstāvis sestdien pa e-pastu nosūtītā paziņojumā aģentūrai Reuters.

“Lai atvieglotu jauno instrumentu uzstādīšanu, darbinieki tiks atlaisti uz laiku līdz ražošanas atsākšanai 2025. gada vidū,” piebilda pārstāvis.

Šī gada augustā uzņēmums visā pasaulē atlaida arī vairāk nekā 1000 algotu darbinieku programmatūras un servisa nodaļās.

Kopumā General Motors 2024. gadā uzrādīja labus finanšu rādītājus. Pirmajā ceturksnī GM ziņoja par 43 miljardu ASV dolāru ieņēmumiem, 3 miljardu ASV dolāru tīrajiem ienākumiem un 3,9 miljardu ASV dolāru koriģēto EBIT.

Uzņēmuma peļņas norma saglabājās 6,9 % apmērā, atspoguļojot uzlabotu rentabilitāti. GM Ziemeļamerikā strādāja labi, savukārt GM International saskārās ar grūtībām, jo īpaši Ķīnā. Pozitīvu ieguldījumu sniedza arī GM Financial. Uzņēmums turpina investēt elektriskajos transportlīdzekļos un cenšas izmantot tādas tendences kā autonoma braukšana un patērētāju vēlmju maiņa.

 

Leave a Comment