Krēms tiek pagatavots pavisam vienkārši, bet dažu kļūdu dēļ ne visiem tas izdodas vienmērīgs un gaisīgs – noskaidro kā to pagatavot
Daudzas mājsaimnieces un konditores ir sava ideālā krēma meklējumos, un šis uzdevums nebūt nav vienkāršs. Citiem nepieciešami pat gadi, lai atrastu un iemācītos pagatavot savu krēmu! Problēmas šī krēma pagatavošanā var rasties gan sīrupa pagatavošanas, gan putukrējuma pagatavošanas posmā. Tehnoloģijas ievērošana garantē lielisku rezultātu, tāpēc labāk nemainīt proporcijas. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošana:
1.Pienu ielej nelielā katliņā ar biezu dibenu, pievieno olas dzeltenumu un rūpīgi samaisa ar mikseri uz lēniem pagriezieniem. Šķīdumam jākļūst viendabīgam, citādi karsēšanas stadijā ola sarausies.
2.Ieber cukuru, viegli samaisa un novieto uz ļoti lēnas uguns. Nesamazināt cukura daudzumu, citādi dzeltenums savilksies gabaliņos. Maisījumu karsē, līdz cukurs ir pilnībā izšķīdis, un tad, nepārtraukti maisot, sīrupu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
3.Kad sīrups ir uzvārījies, vāriet to vēl pāris minūtes, nepārtraukti maisot. Sīrupam nevajadzētu būt pārāk šķidram, taču ir svarīgi to nepārvārīt. Biezs sīrups ātri kristalizēsies, un krēms nesanāks.
4.Pārlej sīrupu atsevišķā traukā, pārklāj ar pārtikas plēvi, lai novērstu kondensēšanos. Sīrupam jāatdziest līdz istabas temperatūrai. Ir svarīgi ņemt vērā, ka šajā procesā tas vēl nedaudz sabiezēs. Pirms apvienošanas visiem produktiem jābūt vienādā temperatūrā, tāpēc sviests no ledusskapja jāizņem iepriekš – apmēram divas stundas pirms gatavošanas.
5.Sviestu nav nepieciešams speciāli izkausēt. Tam jābūt mīkstam, nevis izkusušam. Ielieciet sviestu dziļā bļodā, pievienojiet pūdercukuru ar vaniļas cukuru un kuliet 7-8 minūtes, līdz sviests ir izkusis. Sviestam jākļūst baltam, mikserī izmantojiet lielāku ātrumu nekā vidējais. Pakāpeniski pievienojiet sīrupu pa vienai karotei, pēc katras pievienošanas labi saputo.
Lasi vēl: Slinkās kotletes, kas spēj stāties pretī jebkuram jūsu iecienītajam gaļas ēdienam
Sastāvdaļas:
1 lielas olas dzeltenums
110 ml piena
200 g sviesta 82,5 % tauku saturs
180 g cukura
8 g vaniļas cukura
15 ml stiprinātā dzēriena ja nepieciešams
Ja vēlaties, krēmam var iepildīt nedaudz stiprā dzēriena un krāsvielas, tad vēlreiz samaisīt ar mikseri. Krēmu drīkst uzglabāt 2-3 dienas ledusskapī zem pārtikas plēves. Lai izdodas!