Sviestveida kukulīši ir iesaiņoti mirdzošos, krāsainos folijas iesaiņojumos un piepildīti ar spilgtu vasaras augļu konservu garšu, lai iegūtu cepumu, kas izskatās gandrīz pārāk skaists, lai to ēstu. Un, ņemot vērā svētku dāvināšanas garu, no šīs partijas sanāk dāsni 40 cepumi, kas ir lieliski piemēroti cepumu šķīvjiem un maziem dāvanu maisiņiem draugiem. Vislabākais ir tas, ka šie apburošie mazie cepumi ir gatavoti, izmantojot tikai dažas pamatvielas – precīzāk, tikai septiņas.
Nepieciešamie produkti:
1 ½ ēdamkarotes sālīta sviesta
1 ⅔ tases pūdercukura
4 tases universālo miltu
1/2 tējkarotes sāls
2 olas
2 lieli olu dzeltenumi – istabas temperatūrā
2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
1 glāze ievārījuma vai želejas pēc izvēles
Pirmais pagatavošanas solis:
Lielajā bļodā ar elektrisko mikseri samaisiet sviestu. Pievienojiet pūdercukuru un blietējiet uz lēnas uguns, līdz izveidojas drupana, smilšaina masa. Pakāpeniski pievienojiet sāli un miltus pa 1 glāzei, maisot ar nelielu ātrumu. Šajā brīdī mīkla var izskatīties ļoti sausa un drupana.
Otrais pagatavošanas solis:
Sākotnēji ar mikseri iemaisiet olas, olu dzeltenumus un vaniļu, pēc tam ar rokām izveidojiet gludu, mīkstu un lokanu mīklu, iekļaujot visus bļodas apakšā esošos miltus. Sagatavojiet mīklu kā bumbu un uzglabājiet ledusskapī segtā traukā apmēram 2 stundas.
Trešais pagatavošanas solis:
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 350 grādiem. Izlieciet 2 mini smalkmaizīšu veidnes ar papīra oderējumu.
Lasi vēl: Sakārtot māju 2o minūtēs katru dienu, lai nav nepieciešams stundām tīrīt to nedēļas nogalē
Ceturtais pagatavošanas solis:
Ar nelielu (1 ½ ēdamkarotes) cepumu mērlenti izmērcējiet mīklas porcijas un ievietojiet sagatavotās smalkmaizīšu kausiņos. Katru mīklas porciju viegli izvelciet rokās līdz gludai bumbiņai un ievietojiet atpakaļ kēksiņu kausiņos. Katrā bumbiņā ar lāpstiņas koka rokturi vai pirkstu izduriet dziļu bedrīti. Ar nelielu karotīti vai ar pipetes maisiņu piepildiet iedobes ar ievārījumu.
Piektais pagatavošanas solis:
Cepiet cepumus uzkarsētā cepeškrāsnī, līdz cepumu virspuses izskatās sausas, bet nav apbrūnojušas, 13 līdz 15 minūtes.
Izņemiet paplātes no cepeškrāsns un pārceliet cepumus uz stiepļu režģa, lai atdzistu.