Gurķu ievārījums: oriģināla un garšīga ēdiena recepte

Gurķu ievārījums ir garšīgs un oriģināls izstrādājums ziemai.

Gurķu ievārījumu var pagatavot ātri un vienkārši, nepieciešami tikai gurķi, cukurs, citronu sula un vaniļas esence. Gala rezultāts ir krēmīgs ievārījums ar maigu garšu, kas lieliski piemērots uzziešanai uz grauzdiņiem vai maizes kopā ar plānu sviesta kārtiņu un patērējams brokastīs ar zaļās tējas vai espresso tasi.

To var arī kombinēt ar svaigiem vai nogatavinātiem sieriem, lai pagatavotu gardu uzkodu vai aperitīvu viesiem. Ar recepti dalījās tīmekļa vietnē Cookist.

Lai gurķu ievārījumam piešķirtu svaigu un patīkami pikantu garšu, to var papildināt ar šķēli svaiga ingvera, kas ir nomizots un sarīvēts, vai tējkaroti malta kanēļa; var pievienot arī dažas salvijas lapiņas, svaigu piparmētru, vienu vai divas kadiķu ogas vai šķipsniņu čilli piparu.

Sastāvdaļas gurķu ievārījumam

Svaigi gurķi – 600 g

Cukurs – 300 g

Citrons – 1

Vaniļas esence – 1 tējkarote

Ūdens – 1 glāze

Pagatavošana

Nomazgājiet un nomizojiet gurķus. Izņemiet sēklas un sagrieziet gurķus kubiņos vai sarīvē tos. Gurķus pārliek katliņā. Pievieno cukuru un citrona sulu, kā arī ūdeni, pārklāj ar vāku un atstāj uz 3 stundām.

Pēc tam katliņu novieto uz plīts, pievieno vaniļu un vāra, līdz šķidrums ir iztvaikojis. Katliņu noņem no plīts un maisījumu sasmalcina ar blenderi. Katliņu atgriež uz plīts un dažas minūtes vāra uz lēnas uguns.

Lai pārbaudītu, vai ievārījums ir gatavs, uzpilini dažas piles uz aukstas šķīvīša virsmas. Ja piles paliek vietā un neplūst, ievārījums ir gatavs. Ja nepieciešams, turpini vārīt vēl dažas minūtes.

Ielejiet ievārījumu sterilizētās burciņās. Burkas pārklājiet ar vāciņiem, apgrieziet tās otrādi un pagaidiet, līdz tās pilnībā atdzisīs, pirms liekat tās pieliekamajā.

 

 

Leave a Comment