Hipoterapija: izjādes kā zāles

Hipoterapijas labvēlīgā ietekme

Līdz šim pētīti galvenie faktori, kas ietekmē kustīgo zirgu uz cilvēka ķermeni. Galvenais terapeitiskais efekts tiek panākts, pateicoties dabas cikliskajām vibrācijām, kas rodas, veicot zirgu izjādes, kā arī sakarā ar vibrāciju, kas nāk no zirgu muguras, un ietekmē mugurkaula, locītavu un apkārtējo audu kustību jātniekam.

Lasīt arī: Hroniskais nogurums: ko darīt?

Pie optimālās slodzes ap mugurkaulu, rada spēcīgu muskuļu sistēmu, būtiski uzlabo As**s cirkulāciju, un pat normalizē vielmaiņu starp skriemeļu diskos. Pat izjādes vieta un nostiprināšana ķermeņa muskuļus, un māca laikā izmantot vājus muskuļus, un tajā pašā laikā atpūsties. Terapeitiskā jāšana attīsta līdzsvaru, dod pilnu ķermeņa kustību sajūtu telpā un ļauj jātniekam izjust muskuļu darbu, to visā tās krāšņumā.

Vēl viena ievērojama īpašība terapeitiskajām izjādēm, var teikt, ka tai ir fizioterapijas iespējas! Fakts ir tāds, ka zirga temperatūra ir 1-2 grādi virs cilvēka ķermeņa temperatūras. Saskarē ar zirgu cilvēks joprojām saņem papildus un ļoti noderīgu siltumu.

Hipoterapijas psihoterapeitiskā ietekme

Zirgs ir skaists dzīvnieks, un saziņa ar to dod virkni pozitīvu emociju. Un reizēm tā var aizstāt visus terapeitus kopā. Nav brīnums, ka saka, ka zirgs dziedina dvēseli.

Lasīt arī: Kvasa ārstnieciskās īpašības

Zirgs ir dzīvs partneris, kas ir mehānisko, sensorisko, emocionālo, psiholoģisko un sociālo spēju attīstības palīgs, un veic neatņemamu lomu. Šāda stimulējošā terapija ir bioloģiski pielāgojama un harmoniska nervu sistēmai un cilvēka psiholoģiskajai sfērai.

Arī nodarbināto psihoemociālais stāvoklis uzlabojas, un pašvērtējuma līmenis pieaug. Cilvēks sāk justies ne slims un vājš, kā tā jūtas ikdienā, bet kā vadītājs, kurš vada lielu un spēcīgu dzīvnieku, kas pakļaujas un veic komandas.
Ār*tēšana ar hipoterapiju

Tomēr dzīvnieki ir dzīvnieki, un daži pacienti baidās no zirgiem. Un velti. Hipoterapijā zirgi tiek audzēti un trenēti īpaši. “Zāles” zirgi ir ļoti mierīgi, nebaidās no asām skaņām. Viņu solis ir plašs, gluds, mierīgs. Zirgiem ir īpaša svārstību skala, atkarībā no dzīvnieka temperamenta un rakstura, kas ļauj jums izvēlēties zirgu ārstēšanai konkrētam pacientam, ņemot vērā viņa slimību īpatnības.

Parasti hipoterapijas kurss ilgst vismaz 6 nedēļas. Tomēr sarežģītās slimībās hipoterapija var ilgt 3-5 gadus. Vecāku zināšanai, Vese***as uzlabojošs efekts ir izjādēm ar bērniem vecumā no 5 līdz 12 gadiem.

Lasīt arī: Homeopātija – dabiskas zāles

Bet pirms jūs meklējat piemērotu zirgu, jums vajadzētu konsultēties ar ārstu. Un medicīniskās izjādes var tikai izrakstīt ārsts. Nodarboties ar zirgiem var tikai stingri uzraudzītos īpašos hipoterapijas centros. Medicīniskās izjādes sesijās pacients nespēj vadīt zirgu, bet veic vingrinājumus, ko viņam izstrādājis hipoterapijas ārsts, kopā ar psihologu-pedagogu. Zirgu vada zirgvedis, blakus jātniekam ir viens vai divi instruktori.

Un jāatceras, ka ārstēšanas metodei jāatbilst arī konkrētā pacienta organisma īpašībām. Tādēļ katram pacientam ir sava individuālā studiju programma.

 

Avots: vedmochka.net

Gunta Graudiņa

Leave a Comment