Hipoterapija: izjādes kā zāles

Pat Hipokrāts apgalvoja, ka ievainotie un slimie atveseļojas ātrāk, ja viņi dodas izjādēs ar zirgiem, melanholiķus atstāj viņu tumšās domas, un vardarbīgi pacienti – nomierinās.

Kas ir hipoterapija?

Gadsimtu vēsturē komunikācija starp cilvēku un zirgu ir piedzīvojusi stāstus par brīnumaino ietekmi, ko šis cēlais dzīvnieks uz cilvēkiem, gan fiziski, gan garīgi atstāj. Par šo labvēlīgo saziņu starp cilvēku un zirgu patiesībā tiek izmantota visa hipoterapija, kas ir visaptveroša rehabilitācijas metode.

No vienas puses, tas ir veids, fizikālā terapija, kur kā līdzeklis kalpo zirgs, process – izjādes.

No otras puses, šī ir reāla psiholoģiskā apmācība, kas var atrisināt daudzas problēmas ar psihi. Un vissvarīgākais – hipoterapija acīmredzami ir vienīgais ārstēšanas veids, kad pacients var nezināt, kas tiek ārstēts, kā rezultātā pretestība tiek samazināta, un tādējādi viss psihoterapijas process ievērojami paātrinās.

Lasīt arī: Ār*tnieciskais māls: tā īpašības un pielietojums

Zirgu dziednieku izmantošanas joma ir ļoti plaša. Medicīniskā zirgu izjāde palīdz novērst kustību, maņu orgānu, garīgās Sli**bas, īpaši tādas kā šizofrēnija un epilepsija. Lieliska hipoterapijas ietekme ir autisma, garīgās atpalicības, pēc operācijas rehabilitācijas, pēc infarkta stāvokļu, muguras smaguma pakāpes pacientiem, skoliozes, mugurkaula osteohondrozes ārstēšanā.

Turpiniet lasīt nākamajā lapā…

Leave a Comment