7 iemesli, kādēļ tavi augšstilbi nemainās, lai arī trenējies, cik spēka

Tu izvirzi pārlieku lielas cerības

Tu nevari mainīt savu augšstilbu apjomu ar pāris vingrinājumu izpildi. Cilvēki domā, ka pēc divām nedēļām viņi ieraudzīs visu kāju muskulatūru, bet tas tā nenotiek. Ja tu ķermeņa lejasdaļu trenē trīs reizes nedēļā, vari sagaidīt redzamus rezultātus tik vien kā pēc sešām nedēļām.

Tava diēta nav augšstilbiem draudzīga

Lai patiesi mainītu savu ķermeni, jāsāk ar uzturu. Olbaltumvielas, augļi, dārzeņi un labie tauki – ja ēdiens neietilpst kādā no šīm kategorijām, neēd to. Olbaltumvielas ir ļoti svarīgas: tās audzē muskuļus un paātrina metabolismu, ātrāk sadedzinot taukus.

Tu neizpildi pietiekoši daudz kardio vingrinājumu

Ja tu trīs reizes nedēļā trenē ķermeņa lejasdaļu un vienalga neievēro nekādus uzlabojumus, pamēģini pievienot treniņiem kardio vingrinājumus. Tev nav pietiekoši daudz laika, lai tik daudz trenētos? Pamēģini riteņbraukšanu, pedāļu mīšana stundas laikā sadedzina 420-780 kalorijas. Vēl viena alternatīva metode ir kāpšana pa kāpnēm. Tādējādi tiek paaugstināts sirds ritms un par 25% ātrāk notiek muskuļu audzēšana.

Tu neveic apļveida izklupiensoli (clockwork lunge)

Šis vienkāršais vingrinājums, kuram nav vajadzīgs inventārs, nostiprina kājas, dibenu un augšstilbus, kā arī ir lielisks paņēmiens, kas palīdz atbrīvoties no celulīta. Jo vecāka tu paliec, jo svarīgāk ir izpildīt šāda veida vingrinājumus. Sievietēm novecojot tiek zaudēta muskuļu masa. Muskuļu slānim paliekot plānākam un vājākam, tas kļūst mazāk stingrs. Pāri esošais tauku slānis zaudē savu stabilo bāzi, tādējādi izveidojas krunkas un grumbas.

Ja tu ignorē pārējo kāju muskulatūru

Lielākajai daļai no mums – it īpaši skrējējiem un riteņbraucējiem – jau ir labi attīstīti ciskas četrgalvu muskuļi. Bet, lai notievētu un padarītu kājas tvirtas, neaizmirsti par augšstilbu iekšpuses un aizmugures muskuļiem.

Tu neizmanto pietiekoši daudz svara

Lai patiesi mainītu muskuļus, tev tie ir jāizaicina. Ja esi iesācējs treniņu pasaulē, tad tev jāsāk trenēties, izmantojot savu svaru. Bet tiklīdz jūti, ka vingrinājumi šķiet pārāk vienkārši, tev jāpalielina svars. Pietupieniem un izklupieniem sāc ar 6 kg hantelēm (3 kg katra), katru nedēļu palielini svaru par 1 kg, ja iepriekšējais svars šķiet pārāk mazs.

Tu izpildi nepiemērotus vingrinājumus

Atceries, ka savu ķermeņa tipu tu nevari pilnībā izmainīt, par spīti tam, tu savu ķermeni vari krietni uzlabot. Ja tev ir slaidas kājas, izvairies no garu distanču skriešanas, tā sašķels muskuļus un padarīs kājas līdzīgas putna kājām. Tā vietā koncentrējies uz pakāpiensoļiem ar svariem, lai veidotu muskuļus. Ja tev ir īsas kājas, pārlieku bieži svaru treniņi padarīs tās šķietami tuklas. Šādā gadījumā ieteicams veikt treniņus, izmantojot tikai savu svaru, palīdzes arī kardio treniņi. Lai arī kāds būtu tavs ķermeņa tips, spēka treniņi vienmēr nāks par labu.

Avots: womenshealthmag.com

Leave a Comment