Iļģuciemā viesos rakstnieks Guntis Tālers

Oktobra nogalē Rīgas Centrālās bibliotēkas Iļģuciema filiālbibliotēkā (Lidoņu ielā 27 k-2, 2. stāvā) tiks uzsākts pasākumu cikls “Durvis”. Pirmajā tikšanās reizē ceturtdien, 27.oktobrī, plkst.17.30 uz sarunu aicināsim rakstnieku, trīs grāmatu autoru Gunti Tāleru.

Guntis Tālers (īstajā vārdā Guntis Zariņš) ir tukumnieks, kas daudz ceļojis, studējis tieslietas, vides zinātni, grāmatvedību, astroloģiju. Arī darba pieredze daudzveidīga. Sapni redzēt savus romānus bibliotēku plauktos lolojis kopš jaunības, tomēr līdz pat 2019.gadam profesionālā līmenī literārajam darbam nav pievērsies. Tad nāca pagrieziena punkts – iestāšanās Literārās Akadēmijas prozas meistardarbnīcā un veiksmīgs starts apgāda “Zvaigzne ABC” detektīvromānu konkursā. Par savu romānu “Pēdējais klients” autors saka: “Šis ir mans debijas romāns – pirmais, kuru esmu rakstījis mērķtiecīgi un plānveidīgi, cenšoties pēc iespējas ievērot detektīvžanra kanonus. Patiess prieks, ka žūrija tik atzinīgi novērtējusi manu pirmo literāro uzdrīkstēšanos.”

Savukārt, izdevniecībā “Latvijas Mediji”, sērijā “Vakara romāns” iznākusi grāmata “Garās nakts Mēness”.

Septembra beigās pie lasītājiem devās trešais rakstnieka darbs “Nemierīgās dvēseles. Veļu laika stāsti”. Krājumā iekļautos stāstus caurauž vadmotīvs – cilvēka saskarsme ar tā saucamo “neredzamo pasauli”, dīvainu, noslēpumainu un neizpētītu dimensiju, no kuras mūs šķir dabas radīta aizsargsiena. Reizēm gadās, ka drošības barjera nezināmu iemeslu dēļ kļūst vājāka, ielaižot “tās puses” būtnes mūsu ikdienas dzīvē, un tad parasti sāk risināties dīvaini un neizskaidrojami notikumi, kuri tiek nodoti no paaudzes paaudzei, ar laiku kļūstot par leģendām, nostāstiem un ticējumiem.

Autora pirmās divas grāmatas pieejamas RCB un visās filiālbibliotēkās.

Laipni gaidīti visi interesenti!

Publiskā pasākuma laikā tiks fotografēts/filmēts. Uzņemtie materiāli tiks izmantoti publicitātei.

Rīgas Centrālās bibliotēkas Iļģuciema filiālbibliotēka aicina iegriezties.

Bibliotēkas darba laiks: P, T, Pk: 10.00 – 18.00, O, C: 11 – 19 sestdienās: 10.00 – 17.00, Sv: slēgts.

Leave a Comment