Interesanti un garšīgi slinkie pelmeņi visai ģimenei

Slinkie pelmeņi ir sātīgs un garšīgs ēdiens. Visi, kas izmēģināja šos pelmeņus, tos novērtēja.

Pagatavot tik garšīgu ēdienu ir pavisam vienkārši, un tas neaizņems daudz laika. Nav nepieciešams pagatavot mērci, klimpas var vienkārši apliet ar ūdeni un pēc tam pievienot kečupu vai skābo krējumu.

Bet labāk garšos ar mērci. Var pagatavot arī jebkuru citu, piemēram, no paprikas, cukini, tomāta un ķiploka. Ieslēdz iztēli un gatavoj ar dvēseli, tad viss izdosies!

Slinkie pelmeņi

Mīklas sastāvdaļas

100 ml silta ūdens

350-400 g miltu

2 olas

1 ēd.k. augu eļļa

šķipsniņa sāls

Mērces sastāvdaļas

1 maza paprika

1 sīpols

3-4 tomāti;

2 ķiploka daiviņas

1 tējk. cukura

sāls, pipari, garšvielas, zaļumi

Sagatavošana

1.Vispirms jums ir nepieciešams mīcīt mīklu. Bļodā izsijā miltus caur sietu, pievieno sāli un eļļu. Sakuļ olu un samīca mīklu. Procesa laikā pievienojiet ūdeni. Pēc tam mīklu sarullē bumbiņā un pārklāj ar mitru dvieli vai salveti. Ļaujiet tai nostāvēties pusotru stundu.

2.Gaļu samaļ ar gaļas mašīnu, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Sīpolu nomizo un smalki sagriež, bet labāk to sasmalcina blenderī. Pēc tam augu eļļā apcep sīpolu, atdzesē, pievieno maltajai gaļai, un tad iecilā olā un labi samaisa.

3.Tagad pagatavojiet mērci. Sīpolu sasmalcina blenderī, sasmalcina piparus un viegli apcep. Pievieno gabaliņos sagrieztu tomātu un vāra uz lēnas uguns 5-6 minūtes. Pievienojiet smalki sagrieztus garšaugus, blenderī sakapātus ķiplokus, sāli, cukuru, garšvielas, maisījumu uzvāra un pēc tam izslēdziet degli.

4.Apkaisa galdu ar miltiem un izrullē mīklu. Uz tās liek kārtiņu sagatavotās maltās gaļas un sarullē rullī. Sagrieziet rullīti apmēram 3-4 centimetrus platos gabalos. Saspiediet katru gabalu vienā galā, un jūs iegūsiet rozi. Ievietojiet gabalus veidnē nelielā attālumā vienu no otra.

5.Mērcei pievieno glāzi verdoša ūdens. Topošajiem slinkajiem pelmeņiem pārlej pāri karstu mērci.

6.Trauku liek līdz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī un sautē apmēram 25-35 minūtes.

7.Pasniedziet slinkos pelmeņus ar skābo krējumu un sasmalcinātiem zaļumiem.

Mēģiniet pagatavot šo ēdienu un pārsteigt savus mīļos ar kaut ko jaunu! Padalies ar draugiem apbrīnojami gardo slinko pelmeņu ar dārzeņu mērces recepti!

Leave a Comment