Šeit ir interesanta un neparasta recepte mājās gatavotai skudru pūžņa versijai
Apetīti rosinoša kūka garantē deserta baudījumu ik vienam. Skudru pūznis ir populāra un gardum garda kūka, kas izceļas ar savu neparasto formu un struktūru, kas atgādina skudru pūzni. Šo kūku bieži gatavo no cepumu vai smilšu mīklas drupačām, ko sajauc ar saldo krēmu, karameli vai iebiezināto pienu.
Rezultātā ir vienkārša, bet ļoti garšīga kūka, kas ir ideāli piemērota dažādiem svētkiem vai vienkāršai kafijas pauzei! Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošana:
1.Upenes (vai ogas pēc savas izvēles) apber ar cukuru. Ogas var būt arī saldētas. Pēc tam atsevišķā traukā ielej 300 ml verdoša ūdens ieber 1 tējkaroti sāls un 1 tējkaroti cukura no kopējā daudzuma. Tad tūlīt pievieno izsijātus miltus. Vispirms ieber 600-650 g miltu, tad pievieno dzeltenumus. Rūpīgi sakuļ. Mīklai jābūt elastīgai un padevīgai. Tad nav nepieciešams pievienot vairāk miltu.
2.Pārklājiet mīklu un ļaujiet tai nostāvēties 1 stundu istabas temperatūrā. No mīklas izveido lielu desu, nogriež gabaliņu un izrullē to bumbiņā. Izvelt plānā aplī, apmēram tikpat lielā, cik panna. Izrullē vienādās bumbiņās, pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz 10-15 minūtēm.
3.Tad izrullē bumbiņas un katru no tām cep uz sausas karstas pannas zem vāka. Iegūsim plācenīšus. Vienu plācenīti atstāj, bet no pārējām izgriež apmēram 3*3 cm lielus kvadrātus.
4.Augļus sagriež nelielos gabaliņos. No upenēm notecina sulu un apkaisa piramīdas pamatni. Saputo krējumu un atlikušo cukuru. Visus mīklas gabaliņus un pusi augļu gabaliņu iemērc krēmā.
Uzliek vienu daļu plācenīšu uz šķīvja, izkārto plācenīšu gabaliņus pēc nejaušības principa, veidojot piramīdu. Piramīdā iespiež augļu gabaliņus.
Lasi vēl: Lieliski salāti ar mēli un ceptiem kartupeļiem, jauna garšu kombinācija
Sastāvdaļas:
milti – 900 g
cukurs – 1 glāze
sāls – 1 tējkarote
olu dzeltenumi – 15 gab.
saldais krējums – 1 litrs
mandarīni – 7-8 gab.
kivi – 5 gab.
mellenes (vai jebkuras ogas pēc izvēles) – 1 glāze
No pāri palikušajiem olu baltumiem (kas netika izmantoti) var pagatavot lieliskus bezē cepumus. Uz nakti ielieciet kūku ledusskapī u no rīta baudi kopā ar kafiju – iesāc dienu lieliskā noskaņojumā. Lai labi garšo!