Sastāvdaļas marinādei
3 l ūdens
400 g cukura
400 g tomātu mērces
400 ml galda etiķa
4 ēdamkarotes sāls
3–5 melno piparu graudi
dilles ziedkopa
1 mārrutka lapa
2 ķiršu lapas
3 upeņu lapiņas
2 ķiploka daiviņas
Lasi arī: Kā vīrietis parāda savu neieinteresētību, saskaņā ar viņa Zodiaka zīmi
Pagatavošana.
Sterilizētās burciņās kārto gurķus, liek melno piparu graudus, dilles ziedkopu, mārrutka, ķiršu un upeņu lapas, sagrieztas ķiploka daiviņas un pārlej marinādi, kurai pievienota tomātu mērce. Burkām uzliek vāciņus un sterilizē 15–20 minūtes. Pēc sterilizēšanas burkas aizvāko, apgāž uz vāciņa un sasedz, līdz burkas atdziest.
!!! Šādi marinēti gurķi īpaši garšo bērniem.
Avots: