Izlase tehnoloģiju cienītājiem un ne tikai – inovatīvas, praktiskas un ekstravagantas ierīces

Pasaulē populārās jaunāko tehnoloģiju izstādēs, piemēram, “Consumer Electronic Show” un “Mobile World Congress”ražotāji kārdina gan ar savu inovatīvo izgudrojumu prototipiem, gan arī gluži reālām ierīcēm, kas palīdz risināt dažādas sadzīves situāciju.

Mobilo sakaru operators BITE ir apkopojis informāciju par dažām interesantām, ievērības vērtām ierīcēm, kuru priekšrocības novērtēs pat prasīgākie mūsdienu tehnoloģiju lietotāji.

“Attīstoties tehnoloģijām, ierīču piedāvājums tirgū kļūst aizvien bagātīgāks, jo ražotāji nepārtraukti domā, kā pārsteigt lietotājus. Šā brīža tendences liecina, ka aizvien palielinās pieprasījums pēc funkcionālām ierīcēm, kas ne vien nodrošina izklaidi, bet arī palīdz risināt praktiskas vajadzības. Taču tasneizslēdz arī dārgus un ekstravagantus risinājumus, piemēram, revolucionārus viedtālruņus 3D satura baudīšanai vēl nebijušā kvalitātē vai stikla jumta dakstiņus saules enerģijas akumulēšanai, ko iekļāvām šajā izlasē, jo tie lieliski ilustrē mūsdienu tehnoloģiju daudzveidību,” norāda BITES Mobilo ierīču un loģistikas nodaļas vadītājs Roberts Birnbaums.

Alerģisku reakciju riska novēršanai

Pasaulē strauji pieaug to cilvēkuskaits, kuriem ir kāda alerģiska saslimšana. Piemēram,Eiropas Alerģijas un klīniskās imunoloģijas akadēmijas prognozes liecina, ka līdz 2025.gadam kāda alerģiska saslimšana būs jau pusei Eiropas Savienības iedzīvotāju. Tāpēc kompānija”6SensorLabs” ir radījusi visai aktuālu viedpalīgu – sensoru “NIMA”, kas dažu minūšu laikā spēj izanalizēt nelielu ēdiena paraugu un noteikt, vai tas satur glutēnu vai zemesriekstus. Jāpiebilst, ka šis sensors ir ļoti kompakts, tāpēc to var ērti pārnēsāt rokassomiņā vai kabatā. Plānots, ka tirdzniecībā šī inovatīvā ierīce, kas tika prezentēta CES 2018, nonāks jau šogad. Ja šādam sensoram atrastos pielietojums tavā saimniecībā,ieskaties šeit:https://nimasensor.com/peanut/ .

Pieejamākai un ērtākai virtuālās realitātes baudīšanai

Lieliska ziņa tiem, kurus saistavirtuālā realitāte – “Facebook” meitasuzņēmums “Oculus” radījis risinājumu, virtuālās realitātes briļļu komplektu “Oculus Go”, kura izmantošanai nevajag ne vadus, ne dārgas konsoles vai specifiskus viedtālruņus. Šīs brilles izstrādātas no elpojoša auduma, ir ērti pielāgojamas galvas izmēram un, ja var ticēt ražotāja solījumiem, to ekrāns būšot īpaši dzidrs, ar izciliem krāsu kontrastiem un [citāmunikālām īpašībām.Starp citu – portālā “The Verge” pieejamā informācija liecina, ka “Facebook” plāno jaunā produkta prezentāciju šāgada maijā. Ja tevi uzrunā šis risinājums un esi gatavs maksāt par to aptuveni 160eiro, atliek vien stāties rindā – https://www.oculus.com/go/#signup.

Drošībai un ziņkārības apmierināšanai

Ja vēlies zināt, kas notiek tavā īpašumā, bet tas atrodas vietā, kur nav attīstīta infrastruktūra, ir vērts iepazīties ar “ARLO™ Pro”mazo “māsu” – mobilo bezvadu kameru”ARLO™ Go”. Tas funkcionalitāte ir ļoti līdzīga, taču šī kamera darbojas ar SIM karti, tāpēc ir ērti lietojama vietās, kur ir pieejams mobilais 3G/4G tīkls, piemēram, ne vien vasarnīcā vai noliktavā, bet arī pļavā, mežā u.tml.

3D satura baudīšanai un ne tikai

Miega kvalitātes uzlabošanai

Saules enerģijas akumulēšanai

Ja uz tava mājokļa jumta nav uzstādīts kompāniju “Tesla” un”SolarCity” radītais risinājums “Solar Roof”, vari uzskatīt, ka jumts ir pavisam oficiāli “tehnoloģiski” novecojis. Tā, ja parastos saules paneļus visbiežāk uzstāda uz ēku jumtiem, “Solar Roof” saules enerģijas iegūšanas sistēma tiek integrēta jumta dakstiņos, kas veidoti no stikla, tāpēc to lietošanas ilgumsir teju bezgalīgs, bet to efektivitāte,salīdzinot ar tradicionālajiem saules enerģijas paneļiem,esot 98%.

BITE jau vairāk nekā desmit gadus nodrošina mūsdienīgus, inovatīvus, Latvijas iedzīvotāju vajadzībām atbilstošus mobilo sakaru pakalpojumus. 2017.gada nogalē uzņēmumam visā Latvijā bija 750 bāzes stacijas. Pašlaik Latvijā darbojas 38 BITES klientu apkalpošanas centri, bet BITES 4G internets jau ir pieejams 99% valsts iedzīvotāju. BITES komandā strādā vairāk nekā 600 darbinieku.

Leave a Comment