Izmantojot tikai vienu lietu padari karbonādes sulīgas, mīkstas un ar izsmalcinātu garšu kontrastu

Karbonādes panēšana un sulīgs pildījums ir jebkura cūkgaļas karbonādes cienītāja sapnis, taču ne vienmēr tās izdodas ideāli. Dažkārt pēc cepšanas gaļa var kļūt pārāk cieta, sausa un gumijota, kas var sabojāt visu maltīti

Šo problēmu var atrisināt ar vienkāršu, bet ļoti efektīvu metodi – marinēšanu jogurtā. Tā piešķir kotletēm īpašu maigumu, izsmalcinātu tekstūru un bagātīgu garšu. Ja vēl neesi izmēģinājis šo tehniku, noteikti ir vērts to darīt, jo rezultāts pārsteigs. Lai nodrošinātu karbonādes sulīgumu un izcilu garšu, šis solis jāveic pirms gatavošanas.

Jogurta marināde ir metode, ko plaši izmanto daudzās pasaules virtuvēs, īpaši austrumu reģionos. Jogurts ne tikai padara gaļu maigāku, bet arī piešķir tai vieglu skābenumu, kas lieliski saskan ar dažādām garšvielām. Pateicoties šim paņēmienam, karbonādes kļūst mīkstākas, ātrāk pagatavojamas un saglabā savu sulīgumu. Šī ir vienkārša, bet efektīva metode, kas būtiski uzlabo ēdiena kvalitāti – nepieciešama vien neliela pacietība, un rezultātā iegūsi nevainojami maigu karbonādi.

Cūkgaļas karbonādes recepte jogurta marinādē

Ja vēlies pagatavot īpaši sulīgas un maigas cūkgaļas karbonādes, ieteicams tās iemarinēt jogurtā. Šis vienkāršais triks pilnībā mainīs klasiskās karbonādes tekstūru un garšu, padarot tās mīkstas, sātīgas un pasargājot no izžūšanas cepšanas laikā.

Sastāvdaļas:
4 cūkgaļas filejas šķēles
200 g dabīgā jogurta
2 ķiploka daiviņas
1 tējkarote sinepju
1 tējkarote citrona sulas
Sāls un pipari pēc garšas
1 ola
½ glāzes rīvmaizes
½ glāzes miltu
Eļļa cepšanai

Pagatavošana:

Cūkgaļas šķēles viegli izdauza ar gaļas āmuru, pēc tam bļodā sajauc jogurtu ar izspiestiem ķiplokiem. Marinādei pievieno sinepes, citrona sulu, sāli un piparus, pēc tam rūpīgi pārklāj ar to karbonādes. Trauku pārklāj un ievieto ledusskapī vismaz uz divām stundām (ideālā gadījumā – uz nakti).

Pēc marinēšanas gaļu izņem, nosusina ar papīra dvieli, apviļā miltos, sakultā olā un rīvmaizē. Kotletes cep labi sakarsētā eļļā līdz zeltaini brūnai no abām pusēm, pēc tam liek uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko tauku daudzumu. Pasniedz siltas.

Kāpēc jogurta marināde ir tik efektīva?

Lai nodrošinātu sulīgumu un izcilu garšu, ir svarīgi gaļu marinēt pirms gatavošanas. Jogurts satur dabīgas pienskābes, kas saudzīgi iedarbojas uz gaļas šķiedrām, padarot tās mīkstākas un sulīgākas. Atšķirībā no etiķa vai citrona sulas, kas var pārāk mainīt gaļas struktūru, jogurts darbojas maigi, nodrošinot patīkamu krēmīgu tekstūru.

Turklāt jogurts palīdz saglabāt gaļas mitrumu, tāpēc cepšanas laikā karbonādes neizžūst. Pateicoties šai marinādei, gaļa kļūst ne tikai maigāka, bet arī panējums pēc cepšanas ir daudz kraukšķīgāks. Šī ir lieliska metode tiem, kas vēlas izvairīties no sausām un cietām kotletēm, vienlaikus izceļot to dabisko garšu bez pārāk spēcīgām marinādēm vai ilgas apstrādes.

Lasi vēl: Izmantojot Mēness kalendāru, tiek sabojāti stādi un raža – paskaidrošu kāpēc

Vai jogurta marināde der tikai cūkgaļai?

Lai gan šī metode ir ideāli piemērota cūkgaļas karbonādēm, to var izmantot arī citām gaļas šķirnēm. Jogurta marināde lieliski sader ar vistu, tītaru un pat liellopa gaļu, piešķirot tai īpašu maigumu un aromātu.

Šī metode ir īpaši noderīga gaļas pagatavošanai uz grila – jogurts novērš gaļas izžūšanu augstas temperatūras ietekmē, vienlaikus nodrošinot patīkamu mīkstumu. Pievienojot iecienītākās garšvielas, piemēram, papriku, kariju vai ķimenes, vari izveidot unikālu garšas kombināciju. Šis ir daudzpusīgs paņēmiens, kas padarīs jebkuru gaļu sulīgu, aromātisku un maigu.

Leave a Comment