Izsmalcināts ievārījums – želeja no ķiršiem: recepte, kā soli pa solim ātri pagatavot pasakainu gardumu

Daudzas saimnieces nevar sagaidīt, kad ķirši nogatavosies, lai sarūpētu garšīgus izstrādājumus no šīm ogām.

Nu ir pienācis ķiršu ražas novākšanas laiks, un var uzlocīt piedurknes un ķerties pie garda ievārījuma pagatavošanas.

Ievārījums – želeja, ar kuras recepte dalās kulinārijas blogere Britānija Dženkinsa, izrādās nesalds gardums, kas lieliski iederēsies pie desertiem, saldējumu vai putrām. Tajā skaidri jūtama ogu garša, un pēc ēdiena paliek patīkama pēcgarša.

Turklāt gatavošanas process nemaz nav apgrūtinošs. Ir vērts sākt ar nepieciešamo sastāvdaļu sagatavošanu. Jums, protams, būs vajadzīgi ķirši. Kilogramam ogu noderēs arī citi produkti:

700 g cukura;

100 ml vārīta ūdens;

25 g želatīna.

Lūk, kā secīgi soli pa solim pagatavot lielisku ievārījumu.

Ķiršus novāc un nomazgā, tad izņem no tiem kauliņus un pārnes dziļā traukā.  Ogas jāapber ar cukuru un jāatstāj uz 5-8 stundām.

Pēc tam ķiršus viegli samaisa vai vienkārši sakrata bļodu, ja ogu nav pārāk daudz.

Aukstā vārītā ūdenī atšķaidiet želatīnu. Trauku ar ķiršiem novieto uz uguns un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Samazina karstumu līdz minimumam, vāra apmēram 10 minūtes, regulāri noņemot virspusē parādījušās putas.

Gatavošanas beigās pievieno ūdenī atšķaidītu želatīnu un samaisa.

Gatavu ievārījumu un želejas masu iepilda tīrās sterilizētās burkās un aizver ar skrūvējamiem vāciņiem. Burkas apgriež otrādi, ietin un atstāj pilnībā atdzist. Uzglabāt šo produktu ledusskapī vai pagrabā.

Ievārījumam būs patīkama želejas konsistence, līdz ar to par šo ievārījumu būs sajūsmā tie, kuriem nepatīk šķidri ievārījumu. Tāpat, savas konsistences dēļ šī ķiršu želeja būs izcili piemērota dažādiem kulinārijas sacepumiem, piemēram, kā mafinu vai bulciņu pildījums, jo tas neiztecēs ārā.

Galu galā, šis našķis būs tik gards, ka to vienkārši var baudīt ar karotēm bez jebkādām piedevām!

Leave a Comment