Ja ar grūtībām tiec iekšā mīļākajās biksēs, tavs viduklis tev cenšas ko pavēstīt

tulku-magiskais skaitlis

Kāds ir maģiskais skaitlis?

Vislabākais veids, kā to noteikt ir izmērot vidukļa un gurnu apkārtmēru. Lai to izdarītu, apliec mērlenti apkārt viduklim (pa vidu starp ribām un gurniem), pieraksti iegūtu skaitli. Nomēri gurnus to platākajā vietā, iekļaujot sēžamvietu. Ja tava vidukļa-gurnu attiecība ir lielāka par 1 (0,85 vai vairāk sievietēm), uzmanies, tu esi riska kategorijā.

Kādēļ tas vieš bažas?

Mēs visi zinām, ka nepieciešamas dzīvesveida pārmaiņas, ja varam ar diviem pirkstiem vēdera zonā saņemt vairāk par pusotru centimetru “tauciņu”. Vēl vairāk būtu jāuztraucas par taukiem, kas atrodas organisma iekšpusē. Liels vēders liecina par aknu un citu iekšējo orgānu aptaukošanos, kas saistīta ar metabolisko sindromu.
Iekšējo orgānu aptaukošanās izraisa tādas problēmas kā paaugstināts As**sspiediens, aknu aptaukošanās un otrā tipa cukura diabētu, kā palielina sirdstriekas un insulta risku.

Kas izraisa lielu vēderu veidošanos?

Nav precīzi skaidrs, kādēļ taukaudi nogulsnējas dažādās atšķirīgās ķermeņa vietās, tomēr zināms, ka to ietekmē cilvēka dzimums, ģenētika, stress, un streoīdu lietošana.

Ko var darīt lietas labā?

Svara zaudēšana būtu piemērotākais risinājums. Nav iespējams zaudēt svaru tikai kādā konkrētā ķermeņa daļā, tomēr dažu kilogramu zaudēšana jau nāks par labu iekšējiem orgāniem un samazinās vidukļa apkārtmēru, kā arī uzlabos vispārējo Vese***as stāvokli. Jāņem vērā, ka svara pieaugums nav tik lielā atkarīgs no tā, cik mēs ēdam, bet gan no tā, ko mēs ēdam.
Veikti dažādi pētījumi, kuri pierāda cukura negatīvo ietekmi uz cilvēka ķermeni. Viens no veiksmīgākajiem risinājumiem būtu ne vairāk kā 6 tējkarošu pievienotā cukura lietošana uzturā diennakts laikā.
Atceries, ka cukurs dažādos ēdienos var būt arī apslēpts!
Zinātnieki atklājuši, ka inulīns palīdz kontrolēt glikozes līmeni, tas atrodams tādos augļos un dārzeņos kā sīpoli, banāni, artišoki, sparģeļi, puravi, kā arī kviešos. Nesteidzies uz aptieku pēc notievēšanas līdzekļiem, jo tie izraisa daudz dažādus nepatīkamus blakusefektus.
Sākumā atsakies no pārtikas, kas satur daudz cukura, izvēlies pilngraudu produktus un dārzeņus.

Kusties

Vidukļa apkārtmēra samazināšanai lieliski palīdz vingrinājumi. Pat tad, ja kustoties nesamazini ārējo tauku daudzumu, iekšējais tauku daudzums krietni krīt.

Stresa negatīvā ietekme

Centies izvairīties no stresa situācijām – pieņemšanās svarā var būt saistīta arī ar paaugstinātu stresa līmeni. Tā vietā koncentrējies uz sava ķermeņa savešanu labākajā kartībā. Tad tev būs jāsatraucas tik vien par biksēm, kuras tev vairs neder!

Leave a Comment