Ja dzer, tad legāli

Pārmērīga alkohola lietošana, protams, ir kaitīga Vese***ai, turklāt mēs dzīvojam sabiedrībā, kur daļa vēl dzīvo paniskās bailēs no “zaļā pūķa”, atceras “sauso likumu”, grādīgos karafēs un radoši konstruētas ierīces, ar kuru palīdzību darināt alkoholiskus dzērienus personīgam patēriņam no veca ievārījuma un cukurbietēm, tāpēc visas ar alkohola lietošanu saistītās tēmas tiek uztvertas ar lielu skepsi un potenciālu vēlmi nodzirdīt sabiedrību. Taču neapstrīdams paliek fakts, ka alkoholiskos dzērienus cilvēki ir lietojuši un turpinās lietot visos laikos, tāpēc ir jāmācās dzert apdomīgi un savas Vese***as saudzēšanas nolūkos izvēlēties legālu alkoholu. Dzērienu un vīnu outlets “AlkOutlet” atgādina trīs svarīgākos iemeslus, kāpēc jāizvēlas legāli iegādāts alkohols.

1. Legāls – tātad pārbaudīts!

Legāli alkoholiskie dzērieni tiek ražoti, pirmkārt, domājot par cilvēku labsajūtu un veselību, tāpēc to tapšanā tiek izmantotas kvalitatīvas un pārbaudītas izejvielas un pats ražošanas process tiek stingri kontrolēts. Katrs ražotājs vēlas, lai viņa prece ir pircēju iecienīta, un alkohols nav izņēmums, tāpēc pērkot legālus dzērienus, varat būt droši, ka tie ražoti stingrā uzraudzībā, domājot par tā pircējiem. Sabiedrībai jau lēnām sāk aizmirsties “Preiļu dzeltenā” skandāls, kad nelegāla un nepārbaudīta alkohola lietošana prasīja vairāku cilvēku veselību un pat dzīvību, taču tā ir skaudra mācība, kas vēlreiz atgādina, pie kā var novest neapdomīga alkohola lietošana. Neriskē ar savu veselību un dzīvību!

2. Pērkot legālus dzērienus, tu “sildi” valsts ekonomiku!

Alkoholiskie dzērieni ietilpst to produktu kategorijā, kam tiek piemērots ne vien pievienotās vērtības nodoklis, bet arī akcīzes nodoklis, un tāpēc tieši alkohols ir starp produktiem, kas nodrošina būtiskus ieņēmumus mūsu valsts kasei, radot līdzekļus izglītībai, Vese***as aprūpei, sociālajam atbalstam, infrastruktūras attīstībai un citām vajadzībām. Valsts ieņēmumu dienesta publiskotā informācija liecina, ka 2018.gadā iekasētais akcīzes nodoklis kopā pārsniedza 1 miljardu eiro, tostarp alkoholam piemērotais akcīzes nodoklis veidoja aptuveni 24% no šiem ieņēmumiem. Ieņēmumi no akcīzes nodokļa veido aptuveni desmito daļu no valsts kopējā budžeta. Tātad – izvēloties legālu alkoholu, tu netieši kļūsti arī par valsts budžeta veidotāju!

3. Augstāka cena garantē apdomīgāku lietošanu!

Galvenais arguments nelegāla alkohola lietošana parasti ir tā cena – “Sak, pie kaimiņu Jura šņabītis krietni lētāks”, un kā nu ne – nelegāla alkohola izplatītāji ne vien neuzņemas nekādu garantiju par savas preces kvalitāti, bet arī nemaksā nodokļus, tāpēc apreibinošos dzērienus piedāvā krietni lētāk, un par to pašu naudu attiecīgi sanāk vairāk. Te nu jāatceras, ka alkoholu nevajag pirkt vairāk, kā ieplānots patērēt – pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga ne vien mūsu Vese***ai, bet arī citām dzīves jomām. Lietojot alkoholu, jau pēc pirmajiem malkiem var pazust iepriekšējā apņemšanas šovakar izdzert tikai vienu glāzi. Organisms alkohola ietekmē atslābinās un pielaidīgāka kļūst arī mūsu stingrā griba, tāpēc, jo mazāk alkohola būsiet iegādājušies, jo vieglāk būs sev atgādināt, kad pietiek. Pērkot legālu alkoholu, par to pašu naudu nopirksiet mazāk, un šis nu reiz ir tas gadījums, kad tas nebūt nav slikti, jo tas palīdzēs neieslīgt pārmērībās, turklāt ietaupīt var arī, pērkot legālus dzērienus – veikali piedāvā gan dažādas cenu akcijas, gan apjoma atlaides, ja dzērieni nepieciešami lielākos daudzumos, piemēram, svinībām!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Сергей</cite>

    Вы бросите куpить навсегда на утро, если пройдете этот советский курс http://legkivdoh.blogspot.com Не прикладывая усилий, у вас просто исчезнет желание курить! Я курильщик со стажем больше 25 лет и бросал раз 100, но только от этого чувствуется реальный эффект! Уже не курю год и ни разу не тянуло!

Leave a Comment