Ja tev ir pāri 20, lūk, kādas Vese***as pārbaudes tev ir nepieciešamas!

Dažkārt, kad jūtamies labi, nepadomājam, ka ne vienmēr problēma ir tad, kad to jūtam.

Bieži vien dažādas Sli**bas un Vese***as problēmas rodas “klusiņām”, mēs tās ne jūtam, ne redzam. Tāpat bieži vien, kad sākam tās manīt, ir jau par vēlu, lai kaut ko mainītu. Tieši šī iemesla dēļ mēs tevi vēlamies apgaismot par dažādām Vese***as pārbaudēm, kas būtu jāveic, ja esi sasniegusi 20 gadu vecumu!

HOLESTERĪNA tests

Jau pēc 20 gadu vecuma jāsāk uzmanīt holesterīna līmenis. Ja tas ir normāls, tests jāatkārto ik pēc pieciem gadiem. Ja tomēr atklāsies, ka šis līmenis ir pārāk augsts, tas nozīmē, ka tev pastāv lielāks risks saslimt ar dažādām sirds slimībām. Ja laikus tiks atklātas problēmas, varēsi mainīt ēdienkarti, kas normalizēs holesterīna līmeni.

Pārbaudi KRŪTIS!

Jebkurai sievietei regulāri būtu jāpārbauda, vai krūtīs nav redzamas kādas izmaiņas. Ja krūts vēzis tiek diagnosticēts agrīnā stadijā, to ārstēt ir daudz vienkāršāk nekā tad, ja tas tiek atklāts diezgan vēlu. Ja tev ir kaut mazākās aizdomas par slimību, nekavējoties dodies pie ārsta!

Lasi vēl: Šis FOTO palīdzēs noteikt, vai tev nav krūts vēzis!

PAP tests un GINEKOLOĢISKĀ pārbaude

Ar PAP testa palīdzību tiek pārbaudīts, vai sievietei nav sācis attīstīties dzemdes kakla vēzis. Agrīnā stadijā vēzi nav iespējams pamanīt pašai, tādēļ tas noteikti jāpārbauda pie ārsta. Tests jāveic 3 gadus pēc seksuālu attiecību uzsākšanas, bet ne vēlāk kā 21 gada vecumā. Pārbaude jāveic ik pēc 2/3 gadiem.

STS analīzes

Seksuāli aktīvām sievietēm obligāti jāpārbauda, vai nav “saķerta” kāda seksuāli transmisīva Sli**ba. Ja šādas Sli**bas netiek ārstētas, tās var novest pat pie neauglības. Pārbaudies laikus!

ĀDAS VĒŽA tests

Āda, tāpat kā krūtis, ir jāpārbauda regulāri – ja redzi izmaiņas, dodies pie ārsta. Profilakses pēc ārsts būtu jāapmeklē aptuveni reizi gadā, lai tiktu noteikts, vai kāds vasarraibums, dzimumzīme vai mezgliņš nav kļuvis aizdomīgs. Šim uzmanība īpaši jāpievērš tām, kurām ģimenē ir bijuši ādas vēža gadījumi.

Materiāls sagatavots pēc grāmatas “The Desperate Housewives Guide to Life and Love”

Leave a Comment