Ja tu ievēro diētu un grasies grēkot ar kādu maltīti, tad tev noteikti jāzina šo

1.Grēko gudri

binge eating

 

Ja šajā maltītē grēkosi gudri, tad tāpat tik ļoti neietekmēs tavu diētu tik krasi, kā neparko nedomājot ķersies pēc ēdiena un pārēdīsies. Grēkot gudri nozīmē, ka ir jāpadomā par porcijas lielumu un kaloriju daudzumu, ko tu uzņemsi un pašu ēdienu. Piemēram, konfekšu pakas vietā vai trekna plombīra saldējuma zemeņu mērcē vietā varbūt labāk izvēlēties saldētu jogurtu, kas satur mazāk kaloriju.

 

2. Kalorijas, kalorijas, kalorijas..

Pavisam skaidrs, ka šajās īpašajās ēdienreizēs gribas apēst pēc iespējas vairāk visa tā neveselīgā, ko ikdienas sagribas, to ir iespējams izdarīt. Sadali kalorijas, kuras uzņem ikdienas citādāk, nekā ierasts, piemēram, brokastīs un vakariņas uzņemto kaloriju daudzumu samazini, lai varētu palielināt īpašajā ēdienreizē uzņemto kaloriju daudzumu, taču atceries, ka pārēsties arī nav labi.

3.Nopelni sev iespēju pagrēkot ar kādu ēdienreizi

firm-abs

 

Ja tu zini, ka tev priekšā gaidāmi kādi svētki vai pasākums, kurā nu nekādīgi nevarēsi ievērot savu diētu, un nāksies grēkot, tad nopelni to un sagatavo sevi. Visbiežāk cilvēki pirms šādiem pasākumiem palielina treniņu slodzi un daudzumu, kā arī pēc pasākuma treniņu slodzi vajadzētu palielināt, lai ātrāk atbrīvotos no uzņemtajām kalorijām.

 

4.Dod sev pietiekoši daudz laika

Plānojot savu diētu un treniņu slodzi, izplāno visu kārtīgi, dodot sev pietiekoši daudz laiku, ieplāno arī neparedzētas saslimšanas vai pasākumus, un atceries, ka ir jāuzņem pietiekoši daudz kaloriju, ja tu sevi mocīsi, tad kādā no šīm īpašajām ēdienreizēm tu uzņemsi pārāk daudz kaloriju, vai viena ēdienreize pāraugs vairākās maziņās turpmāko dienu garumā, kuru rezultāta viss tavs sasniegtais rezultāts būs palaists vējā.

 

5.Ja tev tas nav nepieciešams, tad nedari to

Lielākā problēma, ievērojot diētas, ir tā, ka visi gaida šīs mazās grēkošanas reizes, taču ne vienmēr tas ir nepieciešams, ja tu vari bez tā iztikt, tad tev nav to jādara, jo ja tu redzi progresu un esi apmierināts ar to, kā ēd un dzīvo, tad pavisam noteikti vari iztikt bez šīm ēdienreizēm, kuras īpaši plāno. Ar laiku, ja cilvēks ievēro kādu diētu ilgi, redzot progresu, pazūd vēlme pēc visām šīm neveselīgajām lietām. Tādas grēkošanas ēdienreizes vispār aizmirstas, un fokuss ir uz treniņiem un diētu, kas dod savus augļus.

Leave a Comment