Japāņu triks: kā skābus mandarīnus padarīt saldākus 10 minūtēs

Decembrī sākas mandarīnu sezona. Kad jūs skatāties uz košo augli, domājat, ka tas noteikti būs salds, bet, atnākot mājās un nogaršojot to, tas ir skābs līdz asarām.

Un šķirne ne vienmēr nosaka, ka auglis noteikti ir salds. Ziniet, ka, ja nopirktie mandarīni izrādījās skābi, tos var padarīt saldus.

Neķerieties uzreiz pēc cukura. Japāņi ir izdomājuši pārsteidzošu triku, kas darbojas, tāpēc jums nav jānosūta vesels tīkls mandarīnu uz atkritumu tvertni. Viss, kas jums nepieciešams, ir divas bļodas.

Lasi vēl: Nebūs jānoņem pat pārvalks: kā 2 minūtēs atbrīvot dīvānu no pelējuma smakas

Jums būs nepieciešams arī ūdens. Piepildiet vienu bļodu ar siltu šķidrumu (apmēram 40 grādu), bet otru – ar aukstu šķidrumu. Siltajā ūdenī augļi jāuztur 10 minūtes, un pēc tam tie nekavējoties jāiegremdē vēsā ūdenī. Temperatūras starpības dēļ mīkstumā esošā skābe sāks sadalīties, tāpēc mandarīni kļūs saldāki.

Starp citu, mandarīnu mizas ziemā nav jāizmet. No tām vienkārši pagatavot garšvielas gaļai un konditorejas izstrādājumiem, ko nevar nopirkt veikalā. Piedevu pagatavo ļoti vienkārši un var uzglabāt ilgu laiku. Lai to pagatavotu, nepieciešams sakaltēt miziņas un tad sablenderēt.

Leave a Comment