Nebūs jānoņem pat pārvalks: kā 2 minūtēs atbrīvot dīvānu no pelējuma smakas

Mitruma un pelējuma smaka uz dīvāna ir nepatīkams atklājums, kas nevar iepriecināt labu saimnieci. Iemesli var būt ļoti dažādi, taču pat mēģinot novērst problēmu, tikai retais ir gatavs šim procesam veltīt vairākas stundas.

Kā no dīvāna noņemt smaku ar sodu un sāli

Šī ir visvienkāršākā metode, kā no dīvāna noņemt smaku, ja nevēlaties noņemt pārvalkus un rīkot ģenerāltīrīšanu. Viss, kas jums jādara, ir jāizņem iepakojums ar sodu un pulveris plānā kārtiņā jāuzklāj uz dīvāna vai konkrētās vietas, no kuras nāk smaka. Atstājiet sodas pulveri iesūkties uz dažām stundām vai uz nakti un no rīta noslaukiet dīvānu ar putekļu sūcēju.

Sāls darbojas tāpat, tāpēc, ja mājās nav pirmā līdzekļa, varat izmantot otro – pazīstamu tautas konservantu. Arī tas būs jāizkaisa uz dīvāna, jāatstāj iesūkties un tad jāpabeidz process ar putekļu sūcēju.

Kā no dīvāna noņemt nepatīkamu aromātu ar etiķi

Lieliska iespēja, kā no dīvāna noņemt mitruma smaku, ir izmantot balto etiķi. Norādījumi ir šādi: samaisiet etiķi ar ūdeni proporcijā 1:1; ielejiet šķīdumu izsmidzinātājā; izsmidziniet uz dīvāna un ļaujiet nožūt.

Etiķis ne tikai lieliski likvidē smaku, bet arī “nogalina” kaitīgās baktērijas un notīra traipus. Tomēr, izmantojot etiķi, pastāv viena problēma – pastāvīgs paša līdzekļa aromāts. Lai pēc tam nevajadzētu vēdināt telpu, pirms izsmidzināšanas šķīdumam pievienojiet dažus pilienus iecienītākās ēteriskās eļļas.

Lasi vēl: Kāpēc nekad nevajadzētu atgriezties pie iepriekšējās mīlestības: gudrs Omāra Haijāma padoms

Kā iztīrīt dīvānu no smakām un traipiem – citi veidi

Saimniecēm, kuras nolēmušas nopietni pievērsties šim jautājumam, ir diezgan laikietilpīga, bet tieši efektīva metode, kā mājās no dīvāna noņemt nepatīkamo aromātu.

Aptiekā jāiegādājas aktivētā ogle un jāsasmalcina tā pulverī. Pēc tam šo līdzekli uzkaisiet uz dīvāna un atstājiet to uz dažām stundām. Vislabāk, ja varat iznest spilvenus un atzveltni svaigā gaisā – vēdināšana nebūs lieka cīņā ar nepatīkamo smaku. Pēc kāda laika “notīriet” dīvāna virsmu ar putekļu sūcēju.

Nākamais solis ir citrusaugļu miziņu izmantošana. Lieti noderēs citroni, mandarīni, apelsīni. Paņemiet augļu mizas rokās un berzējiet tās uz dīvāna. Mizu sastāvā ir ēteriskās eļļas, tāpēc pēc šādas tīrīšanas jūsu interjera priekšmets noteikti nesmirdēs pēc mitruma vai pelējuma.

 

Leave a Comment