Kā atbrīvoties no kaļķakmens tējkannās

Tātad, ir divi produkti, ar kuru palīdzību var iztīrīt tējkannu: citronskābe un etiķis. Vai nu beram paciņu citronskābes, atjauktu ar ūdeni, vai nu lejam etiķi iekšā tējkannā un uzvārām, tad lejam visu saturu ārā, un voalā, tējkanna kā jauna! Mazliet paskalojam ar tīru ūdeni un turpinām lietot.

Viss jau būtu labi, tikai ir viens bet!

Ilgtermiņā arī šī metode nav tik laba kā varēja likties. Veselību nevienam nav sabojājusi, bet pāris elektriskās kannas ir nācies nomainīt īsā perioda laikā. Nav jau iebildumu, ja tā kanna ir prasta, bet nu ja tā ir glīta un iemīļota, tad nu ir žēl.

Lasi arī: Mazajam ponijam patīk dejot

Jautāsiet, kas tad notika? Ļoti vienkārši. Ilgtermiņā, šādi uzvārot citronskābes ūdeni vai etiķi, tiek bojāta izolējošā korpusa gumija, un tējkanna sāk tecēt. Sākumā tās ir pāris pilītes uz pamatnes, tad jau uz galda sāk veidoties nelielas peļķītes. Nebūtu jau nekas traks, tik tā iespēja dabūt pa nagiem un izsisti drošinātāji, tā īsti nepriecē.

Kā tad pareizi iztīrīt, lai nebojātu savu veselību un nebojātu elektrisko tējkannu?

Ļoti vienkārši – tie paši produkti, tikai nevārot. Citronskābi, izmaisītu siltā ūdenī, vai etiķi, ielej tējkannā un atstāj uz nakti. No rīta visu saturu izlej, var nākties mazliet paberzt ar švammīti, bet vismaz nebūs jāpērk jauna tējkanna katru trešo mēnesi.

Ceru, ka mana pieredze noderēja.

Dalies ar šo rakstu, gan jau, ka vēl kādam noderēs.

Gunta Graudiņa

 

Leave a Comment