Kā ieaudzināt bērnam pateicību

 Pateicība vai spēja novērtēt, ir obligāta apzināta cilvēka kvalitāte. Kā iemācīt šo bērnam?

Iemācīt pateikt paldies, ir vienkārši, bet likt bērniem justies pateicīgiem, nav tik viegli. Bet jūs varat veidot bērnā spēju analizēt un novērtēt! Pateicoties tam, vecāki ne tikai padarīs tos laimīgus, bet arī nodrošinās sevi ar cieņu pienācīgā vecumā.

Māciet pēc saviem piemēriem

Kāpēc tu pateicies saviem bērniem? Cik bieži jūs to dariet? Lielāko daļu vecāku šie jautājumi ieved strupceļā. Bet jūs varat mācīt tikai ar savu piemēru.

  1. Nekautrējieties pateikties bērniem. Nolaidieties lejā no sava vecāku pjedestāla un pamanīsiet lietas no bērna puses. Viņš sagatavoja sev sviestmaizi uz brokastīm, savāca portfeli vai, bez atgādinājumiem, iztīrīja jūrascūciņas būri, atnesa jums salveti vai izslaucīja grīdu. Atrodiet tieši tagad, par to, ko jūs varat pateikt, paldies savam dēlam vai meitai. Jūs pamanīsiet, kā mainās jūsu bērns, kā viņš pats vēlas izdarīt labus darbus. Un drīz viņš sāks novērtēt visu, ko jūs darāt viņam.
  2. Nejauciet atzinību un pateicību. “Tas ir labi, ka tu sēdēji ar savu jaunāko brāli!” Vai ir aptuvens. “Kamēr tu sēdēji ar savu jaunāko brāli, man bija iespēja ieiet dušā! Paldies! “- tā ir pateicība. Lai novērtētu, ir marķēt etiķeti: vai bērna uzvedība atbilst jūsu vēlmēm. Paldies, lai parādītu, kā bērns ir mainījis pasauli vai vismaz jūsu garastāvokli.

Lasīt arī: Marta robeža: kas katrai Zodiaka zīmei obligāti jāizdara līdz 31. martam!

Vingrinājumi pateicības ieaudzināšanai

Par laimi, pateicību bērnam var attīstīt. Speciālie vingrinājumi šajā jautājumā palīdzēs.

Vingrinājums “Pateicos šai dienai”

Pirms došanās gulēt, ņemiet vērā likumu, katras dienas beigās, lieciet bērnam atcerēties patīkamos brīžus, par kuriem viņš var kādam pateikties. Tētis nopirka jaunu grāmatu, pārdevējs veikalā iedeva balonu, vecmāmiņa izcepa pīrāgu, automašīnas apstājās, palaižot tevi pār gājēju pāreju, pagalmā jūs satikāties ar jaunu kaimiņu utt. Tas var būt dažādi notikumi, seansi.

Ko tas māca? Izbaudiet mazās lietas un skatieties uz dzīvi kā lielu un mazu dāvanu ķēdi.

Lasīt arī: Kā pareizi sagaidīt pavasari, katrai Zodiaka zīmei

Vingrinājums “Labie darbi”

Laiku pa laikam radiet ar bērniem labo darbu dienu, kad jūs palīdzēsiet citiem cilvēkiem. Jūs varat slaucīt kāpnes kopā ar bērniem vai mazgāt logus kāpņu telpā, palīdzēt vecāka gadagājuma cilvēkiem veikalā, barot pamestos dzīvniekus, izšķirot drēbes un rotaļlietas, kā arī daļu nodot bērniem no bērnu namiem.

Ko tas māca? Ir nepieciešams ne tikai ņemt, bet arī dot.

Lasīt arī: Vardarbība pret saviem bērniem ir kriminālnoziegums. Vecākiem būs piecu gadu cietumsods

Vingrinājums “Kāda laime!”

Dienas laikā pieskaņojiet bērna uzmanību patīkamiem mirkļiem. Kāda laime, ka šodien ir sestdiena, un mums vairs nav jāceļas pēc modinātāja! Kāda veiksme, mums ir televizors, un mēs varam skatīties interesantu šovu! Kāda veiksme, ka veikals strādā līdz astoņiem vakarā, un mums izdevās paspēt uz to!

Ko tas māca? Vienkāršā patiesība: laime detaļās.

Lasīt arī: Latvietim trūkstošais saules – D – vitamīns. Pazīmes, ka tā trūkst

Uzdevums “Atmiņu dienasgrāmata”

Pirms došanās gulēt vai jebkurā brīvajā laikā, jūs varat uzsākt bērnu atmiņu-emociju ķēdes izveidi. “Vai tu atceries, kā tev patika …”, “Cik laimīgi tu biji, kad …” Var piekrist, ka katra ģimene atcerēsies piecus patīkamākos pagājušā mēneša mirkļus.

Ko tas māca? Emocionāla atsaucība.

Lasīt arī: Krūts vēzis nesāp. Trīs jautājumi mamologam Arvīdam Irmejam

Spēle – glāsts

Izgrieziet kartītes no kartona un uzrakstiet uz katras mazu darbiņu vai jautājumu. Piemēram:

  • “Ko tu gribētu darīt patīkamu rīt?”
  • “Par ko un kam tu pasaki paldies?”
  • “Ar ko tu šodien labi pavadīji laik?”
  • “Par ko tu sapņo?”

Pievienojiet kartes ar attēliem – glāstiem. Piemēram, sirds nozīmē skūpstu (māte noskūpsta bērnu), lapa – glāsta muguru, aplis – bērns skūpsta māti utt. Pirms došanās gulēt, izklājiet kartītes pirms bērna ar uzdevumu uz leju, ļaujiet viņam izvilkt trīs un izpildīt tos.

Ko tas māca? Analizēt dienas notikumus, veidot pozitīvu attieksmi pret dzīvi.

Lasīt arī: Finanšu horoskops nedēļai: 5.- 11.marts – jaunu projektu laiks

Mācīšanās dalīties

Parādiet savam bērnam, cik labi ir dalīties ar citiem. Tās var būt lietas, saldumi, rokām darinātas dāvanas, komplimenti. Jūs apmeklēsiet savu vecmāmiņu – lūdziet bērnam iepriekš viņai uzzīmēt atklātnīti vai sagatavot dāvanu. Bērnu pacienāja ar konfektēm? Piedāvājiet padalīties ar pusīti ar māsu vai māti. Skatieties, lai vismaz reizi dienā bērns apzināti dalās ar kādu.

Ko viņš māca? Dalieties ar citiem, neesi mantkārīgs.

 

Avots: vedmochka.net

Gunta Graudiņa

COMMENTS

Leave a Comment