Vīrietim ir depresija… kā viņam palīdzēt

Sievietes mēdz dalīties ar savām problēmām, tieši pretēji vīrieši problēmas neatzīst. Tāpēc nav tik vienkārši noteikt, ka mīļam cilvēkam ir depresija.

Vīriešu depresija ir līdzīga jebkam, tikai ne depresijai. Sieviete blakus viņam domā: kas notiek ar mīļoto? Viņa piedāvā viņam palīdzību, bet ne to, ko viņam vajag…

Lasīt arī: Kā katra Zodiaka zīme var kļūt bagāta

Kad zvērs “alā”

Ja pamanāt mīļotajam kādu simtopmu, vienu vai vairākas no tālāk minētajām izpausmēm, varat droši sist trauksmi!

Aizveras pats sevī. Vīrietis pēc rakstura nav runātīgs, bet tad viņš vispār pārstāj dalīties ar savu dzīvi. It kā ielīdis dziļā alā, kur neviens viņu neatradīs. Viņš sniedz īsas atbildes uz visiem jautājumiem, neiet uz kontaktu, lūdz viņu atstāt vienu.

Ļoti noguris. Nogurums, kas ilgst vairāk nekā divas trīs nedēļas un nav saistīti ar konkrētiem dzīves notikumiem (gada pārskatu iesniegšana, biznesa projekta uzsākšana), ir satraucoši. Rodas jautājums: uz ko tērē vīrietis savus spēkus? Atbilde ir vienkārša: iekšējā šaustīšana, šaubas, bailes un problēmas.

Piesienas pie sīkumiem. Iepriekš viņš varēja klusēt par sālītu zupu vai slikti iztaisnotu kreklu, bet tagad jebkura maza lieta var viņu padarīt dusmīgu. Zem karstajām rokām trāpās visi: sieva, bērni, mājdzīvnieki. Šādai situācijai jo īpaši vajadzētu brīdināt šīs sievas, kuru vīri bija paraugi mājsaimniecībā un neatļāvās sev šos trikus.

Dusmīgs bez jebkāda iemesla. Kad vīrietis ir nomākts, viņš jūt, ka viņa vīrišķība burtiski plūst caur viņa pirkstiem. Lai atgūtu zaudēto līdzsvaru, viņš var rīkoties bargāk nekā parasti. Ļaujot aizvainot, aizvainojošas piezīmes, dusmu uzliesmojumus. Bieži vien šādos gadījumos vīrieši atbaida radiniekus, kuri cenšas viņiem palīdzēt: “Nelien pie manis, man viss ir labi!”

Izdara muļķības. Vīriešiem ir grūti izteikt savas emocijas, tāpēc bieži vien vienīgā izeja ir viņiem izdarīt nevajadzīgas darbības. Būdami nomākti un vēlas satricināt, viņi var braukt agrasīvāk, dzert vairāk nekā parasti, ņemt naudu par smieklīgiem pirkumiem, spēlēm utt.

Mazāk acīmredzamas, taču joprojām nozīmīgas depresijas pazīmes var būt: intereses samazināšanās par seksuālo dzīvi, As**s zudums vai svara pieaugums, miega pastiprināšanās, pārmērīga trauksme, aizdomas, apetītes zudums, nevēlēšanās rūpēties par sevi.

Lasīt arī: Naudas horoskops: kā pareizi izvēlēties maku pēc Zodiaka zīmes

Es gribu tev palīdzēt, bet …

Diemžēl bieži sievietes, kas vēlas palīdzēt, panāk pretēju efektu. Un tikai tāpēc, ka viņas rīkojas nepareizi. Piemēram, noteikti nav jādara ar vīrieti, kurš ir nomākts, šādi.

Izsaukt uz atklātību: “Pasaki man, kas tevi satrauc, atver savu sirdi man.” Cilvēkam ir jāpārvar sarežģīts periods sevī. Kā likums, no ārpuses obligātā palīdzība tiek uztverta ar naidīgumu.

Mēģināt uzmundrināt: “Nu, ko tu pūties? Dodamies uz kino / kafejnīcu / draugiem! ” Nevēlas – tad viņam ir jāpaliek vienatnē.

Apelācija pie vīriešu principa: “Tu esi vīrietis! Tātad, ko saskābi! ” Pirmkārt, tavs mīļais ir cilvēks, kas nozīmē, ka cilvēka emocijas viņam nav svešas.

Izvirzīt ultimātus: “Vai arī tu savāksi sevi kopā, vai es …” Šim cilvēkam ir problēmas, un tad jums ir sava izvēle!

Apvainojums: “Kamēr tu esi savā depresijā, mums ir finansiālas problēmas!” Šādi aicinājumi neizraisa vēlēšanos rīkoties.

Lasīt arī: Vardarbība pret saviem bērniem ir kriminālnoziegums. Vecākiem būs piecu gadu cietumsods

Un kā pareizi?

Pārsteidzoši ir tas, ka vīrietim, kam ir depresija, vajadzīgs nedaudz. Viņš sagaida no viņa otrās puses atbalstu, beznosacījumu mīlestību un sajūtu, ka viņa sievietei, viņš, joprojām ir visspēcīgākais un vienīgais labākais.

Ir vērts dot vīrietim pabūt vienam ar sevi: viņam to vajag. Un kad viņš jūtas, ka viņam vajag labo plecu, esi viņam klāt. Mēģiniet izgudrot īpašas izklaides, atpūta ir tukša laika tērēšana. Labāk ir ļaut mīļotajam pavadīt dienas, tā kā viņš vēlas.

Padoms. Pievienojiet vīra diētai produktus, kas palielina serotonīna ražošanu – prieka hormonu. Tā ir šokolāde, banāni, mandarīni un apelsīni, rieksti.

 

Avots: vedmochka.net

Gunta Graudiņa

Leave a Comment