Kā iecienīt kefīru?

kefir-3

Jau kopš agrās bērnības mūs mācīja, ka  skābpiena produkti,  it sevišķi kefīrs – Vese***as atslēga. Īpaši ir svarīgi rūpēties par organisma vielmaiņu mūsdienās, kad mēs visi steidzamies kaut ko paveikt, ēdot gaitā.

Bet kā sevi un savējos tuvākos pieradināt dzert kefīru, ja, piemēram, skābā garša izsauc bēdīgas atmiņas par slikto audzinātāju?

Viss ir ļoti vienkārši:  pagatavojiet no kefīra kaut ko gardu. Piemēram, samaisiet to mikserī kopā ar banānu, ogām vai ievārījumu, salejiet skaistās glāzēs – un pēc pāris stundām jūs varēsiet baudīt maigu saldējumu. Tomēr esiet uzmanīgi: ja ārā ir auksts (ziemas periods) un jūs baidāties saaukstēties, tad labāk atlieciet šo iespēju vasarai.

Cits variants – pārvērtiet kefīru par figūrai veselīgu produktu, kuru lietosiet brokastīs. Te noderēs viss, kas jums patīk: auzu pārslas, granola (muslis), rieksti, medus, augļi, ogas. Paņemiet caurspīdīgus traukus – un pa slānīšiem piepildiet tos ar šiem produktiem. Ēdiet ar savu mīļāko karoti.

Taču, ja no rītiem patīk ilgāk pagulēt, un pagatavošanai nav laika, ko veltīt, tad palutiniet sevi ar „garšīgu” kefīra dzērienu ar dažādām piegaršām no veikalu plauktiem, kas pats pa sevi ir kā deserts. 

 

 

Avots: passion.ru 

Leave a Comment