Kā izžāvēt matus bez fēna: vienkārši veidi, kas nebojā matus

Žāvēt matus ar fēnu ir vērts tikai galējos gadījumos, kad nav citas izejas – piemēram, tu kavē uz darbu. Galu galā ir zināms, ka bieža fēna lietošana atstāj  nevēlamu ietekmi uz matiem.

Ja jums ir brīvas vismaz 15-20 minūtes, izmēģiniet citas metodes, kas ir mazāk kaitīgas.

Piemēram, papīra dvieļus. Vispirms maigi izķemmējiet matus un sadaliet tos šķipsnās, pēc tam katru šķipsnu pēc kārtas noslaukiet ar dvieli. Atkārtojiet, līdz mati ir gandrīz izžāvēti.

Varat ietīt mitrus matus ar kokvilnas t-kreklu un kādu laiku tā turēt, pēc tam atkārtojiet ar citu t-kreklu, noņemot atlikušo mitrumu. Šī metode ir īpaši piemērota cirtainiem matiem. Mati paliks ne tikai sausi, bet arī iegūs vēlamo formu un apjomu.

Lasi vēl: Ko uzvilkt pirmajā randiņā, lai radītu labu iespaidu: ekspertu padomi

Labi darbojas arī matu žāvēšana ar rokām. Noliec galvu uz leju, uz matiem uzklāj putas, lai tos būtu vieglāk ķemmēt, un pēc tam ar pirkstiem izķemmē šķipsnas. To dara vairākas reizes pēc kārtas, līdz mati ir teju izžuvuši.

Jūs varat izgludināt frotē dvieli un ietīt tajā matus, un, kad tie ir uzsūkuši daļu mitruma, atkārtojiet šo triku. Karstais dvielis palīdzēs izžāvēt matus vien pāris minūtēs!

Visbeidzot, mati izžūs diezgan ātri, ja pusstundu dejosiet pie savas mīļākās mūzikas, nevis izmantosiet fēnu – tas ir lielisks fiziskās slodzes aizstājējs un uzlabos jūsu garastāvokli.

Leave a Comment