Kā kļūt par blondīni nesabojājot savus matus

4

Ko vajadzētu darīt izvēloties toni?

Lai izvēlētos pareizo toni, jāpievērš uzmanība dažiem faktoriem. Nokrāsojot matus neīstajā tonī, tu neizskatīsies dabīga, bet tieši otrādi vulgāra.

  • 1. Faktors – ādas tips. Speciālisti iedala silto un auksto ādas tipu. Lai noskaidrotu pie kuras kategorijas tu piederi, pietiks ar to, kas paskatīsies kādā krāsā tev uz rokām ir vēnas. Ja tās ir zilgani violetā krāsā, jūs piederat pie “aukstā” tipa. Zaļgans vēnas nozīmē, ka ādas tonis ir siltais. Ja tava āda ir bāla un nedaudz  iesārta, tad izvēlies pelnu vai platīna blondo toni. Ja āda ir tumša, tad izvēlies – karameļu, zeltīto un Venēcija blondo toni.

5

  • 2. Faktors – acu krāsa. Gaišām acīm piestāv visi vēsie toņi, bet tumšām piestāvēs medus tonis.

6

  • 3. Faktors – matu kopšana. Ja tev nav problēma apmeklēt meistaru pāris reizes mēnesī, lai veiktu procedūras matiem, izvēlies pelēko vai platīna blondo toni. Cirtas nokrāsojot dabīgā tonī neprasa profesionālu aprūpi.
  • 4. Faktors – tavs raksturs. Ja tu dzīvē esi dzīvespriecīga un spilgta personība un nevari iedomāties dzīvi bez ballītēm un tev ir vairāki simti draugu, tavs tēls – degošā lauvene, piestāvēs – zeltains tonis un platīna blondais. Bet ja tu esi mierīga, izlēmīga un pieticīga, tev piestāvēs ļoti gaiši toņi, kas pārvērtīs tevi par blondīni – eņģeli. Ja tu esi sievišķīga izvēlies zeltainos toņus, bet ja tu esi pēc rakstura spēlmane tad izvēlies pelēcīgo toni un plus vēl nogriez sev īsus matus.

7

Kā rūpēties par blondiem matiem?

8

Pēc kāda laika krāsotās cirtas zaudē savu mirdzumu, krāsa vienkārši izmazgājas, tāpēc izmanto šampūnu un balzāmu krāsotiem matiem. Un reizi nedēļā izmanto matu masku, kas satur dabīgās eļļas un proteīnus.

Šie līdzekļi baros un atjaunos tavus matus, padarot tos mirdzošus. Ja tu apmeklē baseinus, neaizmirsti matos ieziest speciālu eļļu, kas aizsargās tavus matus. Tev šķiet, ka tavi mati kļūst sausi un lūstoši, tāpēc pirms fēnošanas iesmidzini matos  termo aizsargājošu spreju. 

Kā glābt “auksto” un “silto” blondo toni?

Ja pārāk bieži mazgāsi matus, tad tavs platīna tonis var pārvērsties par zaļu toni, bet siltais tonis pārvērtīsies no zeltaina par dzeltenu. Lai tas nenotiktu aukstā tipa matiem jāizmanto tonizējoši šampūni un balzāmi. Kā likums šo līdzekļu krāsa ir zili – violeta. Lai iegūtu efektu kondicionieri vai balzāmu turi matos 507 minūtes.

 Glābt zeltaino palīdzēs kumelīšu novārījums. Aplej 2 ēdamkarotes kumelīšu ar 1 l verdošu ūdeni un ļauj, lai 1 stundu nostāv šis novārījums. Pēc matu mazgāšanas izskalo matus ar šo kumelīšu novārījumu. Lia mati izskatītos veseli un spīdīgi, tad iesakām veikto šo procedūru ne biežāk kā reizi divās nedēļās.

Avots: www.pixy.ru

Leave a Comment